SügisFest suurem kui kunagi varem

28. sept. 2018 EMTA kontserdi- ja etenduskeskus - Kommenteeri artiklit

19.–24. oktoobrini leiab aset Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) muusikafestival SügisFest. Festivali jooksul astub lavale üle 150 muusiku ja näitleja ning toimub kümme eriilmelist sündmust, millest suuremale osale pääseb tasuta.

Juba 19. korda toimuv muusikafestival SügisFest on tervet EMTA-t ühendav festival ning toob kokku muusika interpretatsiooni, heliloomingu, improvisatsioonilise muusika ja kaasaegsete etenduskunstide tudengid ning õppejõud. Festival annab publikule võimaluse seada sammud nii teatri NO99, Estonia kontserdisaali, Heliose kino kui ka EMTA saalide poole ning pakub kuulajale läbilõiget Eesti ainsa muusikakõrgkooli mitmetahulisest tööst.

Festivali pidulikul avaõhtul, 19. oktoobril esietendub teatri NO99 suures saalis Georg Friedrich Händeli ooper „Orlando“, mis jõuab vaatajateni Stephan Jörise verivärskes lavastuses. Rollides säravad EMTA lauluüliõpilased, keda toetab varajase muusika keskuse tudengite barokkansambel. 20. oktoobri sümfooniakontsert Estonia kontserdisaalis toob publikuni nii 19.–20. sajandi muusika kui ka EMTA doktorandi Giovanni Albini uudisteose maailmaesiettekande. Lavale astuvad siis EMTA sümfooniaorkester, vioolamängija Sandra Klimaitė ning dirigent Paul Mägi.

Festivali jooksul annavad kontserdi ka EMTA džässmuusika üliõpilaste ansamblid, kes toovad kuulajateni rokilegendi Riho Sibula hitid. Kuulda saab uut elektronmuusikat ning näha, mis juhtub, kui oma jõud ühendavad kontrabassimängijad Kristin Kuldkepp, Jaanus Siniväli ning videokunstnik Tencu. Piireületavaid elamusi pakuvad muusika- ja tantsutudengite improvisatsioonid helis ja liikumises ning oma panuse festivali kavasse annavad keel-, puhk- ja klahvpilli ning laulueriala tudengid kavaga möödunud sajandi teise poole kodu- ja välismaiste heliloojate loomingust. Lisaks saab osaleda nüüdisaegsete etenduskunstide õpitoas ning Tony Woodcocki seminaril, mis räägib muusika rollist tänapäeva muutunud ühiskonnas.

Festivali lõpetab 24. oktoobril Londoni näitetrupi New Public lavastus pealkirjaga „Lucid“. See naljakas ja kohati häiriv pilguheit unenägude maailma tuuakse publikuni, kasutades leidlikku kombinatsiooni helidest, füüsilisest teatrist ja sürreaalsest huumorist. Londoni kriitikutelt palju kiidusõnu saanud lavastuses astub üles ka Eesti näitlejanna Katariina Tamm. Etendust saab tänu viitevaba heli- ja videoülekande tehnoloogia LoLa kasutamisele näha korraga lausa kahes kohas, nii Eesti rahvusraamatukogu tornisaalis kui ka EMTA kammersaalis.

Vaata tervet SügisFesti kava ema.edu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!