Teatrifestivalil NAKS astuvad üles ka välismaa teatrid

28. sept. 2018 Johanna Kollom teatrifestivali NAKS meedia- ja turundusjuht - Kommenteeri artiklit

Meeleolukas hetk eelmise aasta festivalilt. Foto: ASSITEJ erakogu

 

Juba kuuendat aastat leiab aset rahvusvaheline teatrifestival NAKS (endise nimega ,,Teater noorele vaatajale“), mis ennekõike on suunatud lastele ja noortele. Tänavune festival toimub 31. oktoobrist 2. novembrini Tallinnas: Linnateatri Taevalaval, Kumus, Piip ja Tuut mängumajas, NUKU Ovaalsaalis, VAT Teatri saalis ja Sõltumatu Tantsu Laval.

Kolme päeva jooksul näeb etendusi teatritelt nii Eestist kui ka välismaalt. Etendustega astuvad üles Kuressaare Linnateater, Must Kast, Miksteater, VAT Teater, Piip ja Tuut Teater, Lendav Lehm, NUKU teater, tsirkusestuudio Folie, Dance Theatre Hurjaruuth (Soome), Theatre Batida (Taani) ning Miðnætti (Midnight) Theatre (Island).

Lisaks toimuvad festivalil töötoad ning diskussioonid haridus- ja kultuuritöötajatele. Töötubades saab õppida improvisatsiooni, loovkirjutamist ning toimub töötuba teemal „Füüsiline teater. Koostunne grupis“. Ka sel aastal on kavas ümarlaud, mis käsitleb teemat „Kaasaegne teater ja noor teatrivaataja“.

Projektijuht Helina Teppan soovib, et igas vanuses lapsed ja noored saaksid nautida teatrit, mis on loodud just nende vanust ja huvisid silmas pidades. „2018. aasta festival erineb eelmistest selle poolest, et festivalil on uus nimi – NAKS. Samuti leiab selle aasta programmist lausa kolm lastelavastust välis­truppidelt. Külalisi on oodata nii Soomest, Taanist kui ka Islandilt.“

Festivalile on oodatud kõik vanemad ja nooremad teatrisõbrad ning haridus- ja kultuuritöötajad, kes soovivad nautida erilaadseid meeliköitvaid etendusi.

Lisainformatsiooni festivali programmi ning piletite kohta leiab kodulehelt www.assitej.ee, Facebooki lehelt www.facebook.com/assitejeestikeskus/ ning Instagramist assitejestonia.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!