Teisipäeval avati Tallinna Euroopa Kooli uus hoone

7. sept. 2018 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Foto: Heiki Raudla

 

Sellel nädalal avati Tallinna Euroopa Kooli uus hoone, kus on varasemast ligi 400 õppekohta enam. Uue hoone avamisega juhatati sisse ka kooli uus õppeaasta.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps innustas avaaktusel kooliperet püüdlema üha kõrgemate eesmärkide poole. „Tallinna Euroopa Kool on isemoodi eriline – see on ainus rahvusvahelist haridust pakkuv kool Eestis, mille lõpetanu saab astuda Euroopa Liidu ülikoolidesse kohalikega võrdsetel alustel. Tänasega astub rahvusvaheline haridus Eestis taas suure sammu edasi,“ ütles minister Reps avamisel.

Uus koolihoone on viimane tähis Tallinna Euroopa Kooli käivitamisprotsessis, järgnevalt saame seada endale uusi sihte ja eesmärke,“ ütles kooli direktor Auli Udde. „Kool suureneb alanud õppeaastaga nii sisult kui ka vormilt – väga oluliseks pean prantsuskeelse sektsiooni avamist. Õpilaste arvu mitmekordistamine toob meile kindlasti uusi väljakutseid, kuid meil on kooliperega hea meel, et saame nüüd varasemast enam keskenduda õppekvaliteedi arendamisele,“ lisas Udde.

Tallinna Euroopa Kooli uude hoonesse mahub 600 õpilast, uue hoone avamisega suureneb õppekohtade arv ligi 400 võrra. Tegemist on suurima õpilaste arvuga rahvusvahelist haridust pakkuva kooliga Eestis. Tallinna Euroopa Kool asub Kassisaba ja Kalamaja piiril Kelmikülas aadressil Tehnika 18, endises Tallinna transpordikooli hoones.

Tallinna Euroopa Kool loodi 2013. aastal sihtasutus Innove allüksusena, et pakkuda Eestis elavate Euroopa Liidu institutsioonide töötajate ja rahvusvahelise kogukonna peredele rahvusvahelist haridust.

Koolis pakutakse inglis- ja prantsuskeelset õpet lasteaiast gümnaasiumi lõpuni.

Kool kuulub Euroopa Koolide süsteemi ja rakendab ainsa rahvusvahelise koolina Eestis ühtset Euroopa Koolide põhikirja konventsiooni alusel välja töötatud EB-õppekava (European Baccalaureate).

Tallinna Euroopa Kooli küpsustunnistuse omanikel on õigus astuda mis tahes Euroopa Liidu liikmesriigi ülikooli samadel tingimustel kohalikega.

Eestis on välja kujunenud toimiv ja kvaliteetne rahvusvaheliselt tunnustatud haridust pakkuv koolide võrk. Käesoleval õppeaastal saab rahvusvaheliselt tunnustatud haridust omandada seitsmes Tallinna ja Tartu üldhariduskoolis ning kuues lasteaias. Enamik õppest toimub erakoolides.

Eestis võib lisaks Eesti riiklikule õppekavale korraldada õppetööd ka rahvusvahelise bakalaureuseõppe organisatsiooni (International Baccalaureate Organization) välja töötatud IB-õppe (International Baccalaureate) ja Euroopa Koolide konventsiooni alusel välja töötatud EB õppekava (European Baccalaureate) alusel.

Lisaks eespool nimetatule saab riikidevaheliste lepingute alusel õppida saksa keeles Tallinna saksa gümnaasiumis ja Kadrioru saksa gümnaasiumis, mille lõpetamisel väljastatakse Saksamaa küpsustunnistus, ning Soome õppekava järgivas erakoolis Tallinna Soome Kool.

Täiendavat lisainfot rahvusvahelise hariduse kohta Eestis leiab haridus- ja teadusministeeriumi veebist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!