Tervishoiumuuseumi teadustrenni!

14. sept. 2018 Eesti tervishoiumuuseum - Kommenteeri artiklit

Tervishoiumuuseum kutsub koole osa võtma  10.–12. klassi õpilastele mõeldud teaduse populariseerimise valikkursusest „Teadustrenn“.

Projekti idee sai alguse eelmisel kevadel käivitatud huviringist. Kuna mullune katseprojekt sai osa võtnud noortelt väga kiitva tagasiside, arendasime sellest edasi valikkursuse gümnasistidele.

Teadustrenni“ eesmärk on tutvustada inimese anatoomiat ja füsioloogiat huvitaval ning kaasaval viisil, võimaldades õpilastel Vernier’ mõõturite abil koguda andmeid enda keha kohta ning neid hiljem analüüsida ja võrrelda normväärtustega. Sealjuures tutvuvad õpilased meditsiinitehnika, mitteinvasiivsete meetodite ning nii kohalike kui ka rahvusvaheliste teadustöödega ning mõistavad teadustöö protsessi ja tähtsust ühiskonnas. „Teadustrenni“ läbimisel saavad õpilased aru eri teadmiste ühendamise oskuse vajalikkusest aina interdistsiplinaarsemaks muutuvas teadusmaailmas ning arendatakse aktiivselt omavahelist koostööd. Kursuse läbinud teavad, et inimese tervis ja heaolu sõltub mitmetest teguritest ning see ei puuduta vaid kitsalt erialaga tegelevaid professionaale. Samuti on nad suutelised mõistma ohutu tervisekäitumise tähtsust, väärtustades nii enese kui ka teiste heaolu.

Teadustööd saavad sündida tänapäeva maailmas vaid väga hea ning laiapõhjalise koostöö tulemusena. Valikkursus toetab seeläbi karjääriõpet, julgustades õpilasi kaaluma LTT-valdkondadega seotud erialasid.

Teadustrenn“ aitab ühendada õpilaste olemasolevaid ja uusi teadmisi LTT-õppeainetest, seostades neid ajaloo ja sotsiaalainete valdkonnaga, ning õpetab mõistma loodusteaduste ja tehnoloogia tähtsust ning mõju igapäevaelule.  

Valikkursus toimub  tervishoiumuuseumis kord nädalas vaid ettetellimisel. Kohtutakse 11 korda ja iga kohtumine kestab 120 minutit, lisandub iseseisev töö.

Palun andke oma huvist teada aadressil info@tervishoiumuuseum.ee, tel 641 1886.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!