Theatrum alustas hooaega uuenenud teatrimajas

28. sept. 2018 Theatrum - Kommenteeri artiklit

Näitlejad Toomas Täht ja Liina Olmaru lavastuses „Suur maailmateater“. Foto: Gabriela Liivamägi

 

Pärast pikka ootamist, mahukaid ehitustöid ning etendusi saalides üle Eesti kutsub Theatrum vaatajaid taas oma vanasse ja armsasse majja Vene tänav 14. Vana on tegelikult ainult aadress koos maja välismüüride ja mitmete ajalooliste detailidega, kuid kõik muu on uus. Saal on suurem, võimalusterohkem ja mugavam nii publiku kui ka esinejate jaoks. Kutsume teid sinna vaatama meie uusi ja ka vanu lavastusi. Piletite ostmisel soovitame aga olla varasemast nobedamad, sest nüüd on meie saalis toolid nummerdatud ning kiiremad ostjad saavad endale valida meelepärasemad kohad.

19. septembril avati maja pidulikult Pedro Calderón de la Barca näidendiga „Suur maailmateater“. See autosakramentaali žanrisse kuuluv näidenditekst on hispaania kuldajastu ja kogu maailma teatri üks pärlitest. Tõlkija Jüri Talvet on selle kohta öelnud: „Tundub võimatu, et keegi suudaks teatrilavale haarata kogu inimkonna loo, seda enam ühevaatuselisse näidendisse, kuid Calderón saab sellega hakkama.“

Kes septembris toimunud etendustele ei jõudnud, saavad lavastust vaatama tulla detsembris. „Suure maailmateatri“ on lavastanud Lembit Peterson, kunstnik on Lilja Blumenfeld ning osades on Marius Peterson, Lembit Peterson, Indrek Sammul (Eesti Draamateater), Andri Luup, Liina Olmaru, Anneli Tuulik, Mare Peterson, Maria Peterson, Toomas Täht, Helvin Kaljula, Tarmo Song, Elisabeth Peterson ning Eva Eensaar.

Oktoobris mängime publiku poolt väga hästi vastu võetud Florian Zelleri „Isa“, Jevgeni Griškovetsi „Linna“ ning meie esimest lastelavastust, Martina Monteliuse „Üksi ja Esmeralda“.

Novembris esietendub üks maailma näitekirjanduse võimsamaid tragöödiaid, Shakespeare’i „Kuningas Lear“, mille lavastab külalisena Vladimir Baitšer Moskvast ning milles peaosa mängib Lembit Peterson. Selles teeb kaasa kogu Theatrumi trupp ning appi tulevad Liina Olmaru, Ketter Üksküla, Tiit Alte, Sulev Teppart, Nero Urke, Kristjan Üksküla, Ott Aardam, Mart Aas, Jonathan Peterson, Henri Otsing, Sander Roosimägi, Aarne Soro ja Jaanus Nuutre.

Jälgige meie mängukava www.theatrum.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!