Üheskoos on meie jõud suurem ja hääl valjem

14. sept. 2018 Kristi Kivilo Eesti teadushuvihariduse liidu juhatuse liige - 1 Kommentaar

Et teadushuvihariduse eksperte, huvilisi ja fänne liita ning valdkonda arendada, loodi 2016. aastal Eesti teadushuvihariduse liit. Liidu esimesi soove oli koondada info LTT-valdkonna huviringide kohta. Selleks valmis www.huviring.ee koduleht.

Eelmisel huviringide hooajal lisati lehele üle 200 LTT-huviringi, loodame, et sel aastal jõuab neid kaardile veelgi enam. Mida lihtsamalt ja mugavamalt on LTT-huviringide info leitav, seda suurem on tõenäosus, et lapsevanem otsustab just nende kasuks.

Alanud on uus kooliaasta ning LTT-ringide hooaeg, seega on õige aeg uuendada infot oma ringide kohta ning lisada uusi ringe. Selleks palume panna algavate LTT-huviringide info www.huviring.ee lehele.

Oodatud on info nii koolides kui ka huvikoolides, noortekeskustes kui ka mujal toimuvate ringide kohta. Huviringi lisamine on tasuta. Vaja on luua vaid infosüsteemis konto ning sisse saab logida ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID-ga. Oma huviring tasub lisada ka siis, kui see on juba osalejatest pungil, sest eesmärk on anda ülevaade kõigist Eesti LTT-huviringidest. Huviringi sisestamisel saab teha märke, et seal vabu kohti ei ole.

Teadushuvihariduse liitu on oodatud nii üksikisikud (nt õpetajad ja juhendajad) kui ka organisatsioonid (nt õpetajate erialaliidud), kes soovivad loodus-, täppisteaduse ja tehnoloogia valdkonna edendamise ja noorte tuleviku teemadel kaasa rääkida. Liidu liikmeks on juba ligi 90 motiveeritud ja särasilmset teadushuviringide korraldajat/juhendajat ning valdkonna eestvedajat ja edendajat.

Liit pakub liikmetele ühiseid arenguvõimalusi. Juba oktoobris toimub sügiskool, mis on kõigile avatud. Lisainfo sügiskooli ning muu tegevuse kohta lisatakse liidu kodulehele www.teadushuvi.ee ja saadetakse infolisti, millega saad liituda siin: http://www.teadushuvi.ee/liikmed/list.

Eestimaal tegutseb agaralt nii loodus-, teadus- kui ka tehnoloogiavaldkonna huviringe, kuid oleme veel kaugel sellest, et kõikidel lastel oleks võimalus nendes osaleda. Üheskoos saame olukorda muuta ning ühise katuse all tegutsedes on meie jõud suurem ja hääl valjem.