Vanemuiselt viisteist uut lavastust

28. sept. 2018 - Kommenteeri artiklit

Möödunud hooajast jätkuvad ka „Mees, kes teadis ussisõnu“ etendused. Foto: Maris Savik

Vanemuine toob 149. hooajal  välja 15 uuslavastust: kaheksa draama-, neli tantsu- ja kaks muusikalavastust ning ühe lastelavastuse. 

Uuel hooajal tähistame Vanemuise balleti 80. sünnipäeva. Vanemuise suures majas esietendub 29. septembril Sergei Prokofjevi ballett „Romeo ja Julia“, mille koreograaf ja lavastaja on Tšehhi Rahvusballeti endine kunstiline juht Petr Zuska.

Märtsis toimuval Vanemuise balleti juubeligalal tulevad esitusele numbrid Vanemuise balletiajaloo olulisematest lavastustest ning publiku lemmikud eelmistest hooaegadest. Aprillis näeb suures majas taas Mai Murdmaa Gabriel Garcia Marquezi loomingust inspireeritud tantsulavastust „Armastuse tango ehk Aegade lõpus“. Päris hooaja lõpus, juunis esietendub juba kuulsa tandemi – Katrin Pärna ja Janek Savolaineni – lavastus „Teravmeelne hidalgo Don Quijote La Manchast“ (lavastaja Janek Savolainen), millega tähistame Vanemuise kauaaegse tantsija Aivar Kallaste 60. sünnipäeva.

Draamažanri esimene esietendus on 6. oktoobril Vanemuise väikeses majas, kus vaatajate ette jõuab Moisés Kaufmani „Kolmkümmend kolm variatsiooni“, lavastajaks Heiti Pakk ning peaosatäitjaks Guido Kangur külalisena Eesti Draamateatrist.

3. novembril esietendub sealsamas Sam Holcrofti komöödia „Elamise reeglid“, mille lavastab Tiit Palu. Sügisesse jääb ka Eesti näitekirjaniku Martin Alguse draama „Midagi tõelist“. Andres Noormetsa lavastus esietendub 10. novembril Sadamateatris. Uuel aastal lisanduvad draamarepertuaari veel Henning Mankelli „Julm mõrvar Hasse Karlsson paljastab tõe naise kohta, kes külmus surnuks raudteesillal“, Ingmar Bergmani „Persona“, Bertolt Brechti „Kaukaasia kriidiring“, Eugene O’Neilli perekonna­draama „Pikk päevatee kaob öösse“ ja Moliére’i „Naiste kool“.

Muusikalavastustest esietendub 24. novembril Vanemuise suures majas kõikide Disney filmide austajate rõõmuks fantaasiaküllane koguperemuusikal „Kaunitar ja koletis“ (lavastaja Georg Malvius). Märtsis jõuab väikeses majas esietenduseni Robert Annuse lavastatud Puccini ooper „Madama Butterfly“. Lavastuse muusikajuht on Paul Mägi. Uue lastelavastuse, Jaan Rannapi ja Avo Paistiku loomingu põhjal valmiva „Klaabu“ toob uuel aastal Teatri Kodus lavale Janek Savolainen.

9.–27. jaanuarini toimuvad muusikalisõpradele üle Eesti „Memory 2019“ kontserdid ja ooperigurmaanidele 31. jaanuaril „Ooperigala“.

Hooaja jooksul jõuab Vanemuine mitmesse mängupaika: draamat „Hedda Gabler“ näeb 1. oktoobril Ugala teatris, Rahvusooperis Estonia etendub 16. oktoobril ballett „Romeo ja Julia“ ja 11. veebruaril lasteooper „Guugelmuugelpunktkomm“.

11. jaanuaril esietendub ka Tallinnas Alexela kontserdimajas muusikal „Kaunitar ja koletis“ ning läbi hooaja toimuvad samas eelmise hooaja menuki, muusikali „Hüljatud“ etendused.

Täpsem info mängukava ja piletite kohta Vanemuise kodulehel www.vanemuine.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!