Kutsume õpilasi osalema teletorni loovkonkursil

12. okt. 2018 Tallinna Teletorn - Kommenteeri artiklit

ETI on maaväline olend, kes elab teletornis. Fotod: Tallinna Teletorn

 

Kutsume kooliõpilasi osalema teletorni loovkonkursil, mille eesmärk on luua teletorni maskotile karakter ja fantaasiamaailm, kus ta elab.

ETI on maaväline olend, kes elab teletornis. Nimel ETI on mitu tähendust. Esiteks extraterrestrial intelligence, mis tähendab maavälist tarka olevust. Samuti võib see olla lühend sõnadest „Eesti Televisiooni ikoon“ või „eriline teletorni inimene“.

Konkursitöö koosneb fantaasialoost ja joonistusest. Ootame õpilastelt fantaasialugusid, kus otsitakse vastuseid järgmistele küsimustele. Kust on ETI pärit? Kes ja millised on ETI pereliikmed? Kes ja millised on ETI sõbrad? Mida ETI-le teha meeldib? Millest ETI-le rääkida meeldib?

Ootame osalema kooliõpilasi üle Eesti, kes väljendavad end kas eesti või vene keeles. Konkurss toimub kahes kategoorias: 3.–4. ja 5.–6. klass. Töid saavad esitada nii klassid kui ka huvigrupid (nt näite- või loovkirjutamise ring).

Võistlus ergutab õpilasi tundma õppima ja vabastama oma loovust. Midagi luues paraneb eneseväljendusoskus ning loovkirjutamisel ja joonistamisel on ka teraapiline mõju: lapsed õpivad end väärtustama, saavad juurde julgust ja vabadust.

Mõlemas vanusegrupis valime välja ühe võidutöö. Lisaks premeerime juhendajat ja anname välja eriauhindu.

Millised on nõuded?

Fantaasialool võiks olla pealkiri. Kirjalikud tööd ja joonistused palume esitada paberil. Ühe töö pikkus on maks kaks A4 lehekülge. Lood ja illustreerivad joonistused tuleb saata ETI aadressil Kloostrimetsa tee 58a, 11913 Tallinn või elektroonilisel aadressil ETI@teletorn.ee.

Soovi korral võib tööd saata elektrooniliselt doc- või docx-formaadis.

Võistlustöö võib esitada ka videona. Video pikkus on maks 5 minutit, faili formaat peab olema mp4 ja suurus maksimaalselt 10 MB. Videod palume üles laadida Youtube’i või Vimeo keskkonda ja saata link meiliaadressil ETI@teletorn.ee.

Konkursile esitatud tööle lisada infoks kool, klass, õpetaja nimi ning õpetaja meiliaadress ja kontakttelefon.

Millal on tähtaeg?

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 9. november. Tulemused avalikustatakse planeet Marsi tähtpäeval, 28. novembril.

Mis on auhinnaks?

Konkurss lõpeb parimate tööde autasustamisega. Võidutöö teinud klass saab auhinnaks tasuta jõulu- või haridusprogrammi Tallinna teletornis ning võiduklassi õpetaja maailma suurte tornide ühenduse VIP-pääsme kahele. Eriauhindadeks ETI-teemalised meened.

Võitjad kuulutatakse välja Tallinna teletorni kodulehel ja Facebookis. Võtame õpetajatega personaalselt e-aadressil ühendust. Võidutööd avaldame ajakirjas Täheke. Kõige huvitavamatest töödest teeme näituse Teletorni 21. korruse lastenurgas ja kodulehel.

Lisaküsimustele vastab teletorni programmijuht Anna-Kristina Rätsep (5661 1245, anna.ratsep@teletorn.ee).

Pane kirja ETI elulugu ja osale loovkonkursil!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!