Loodus lummas taas

5. okt. 2018 Helis Hani „Loodus lummab“ korraldaja - Kommenteeri artiklit

Sel sügisel toimus Tartu linna teise klassi õpilastele juba seitsmendat korda loodusetundmise  võistlus „Loodus lummab“. Võistlus koosnes kahest osast: veebi- ja katsevoorust.

26. septembril toimunud veebivoorust võtsid osa Tartu linna neljateistkümne kooli neljaliikmelised võistkonnad. Veebivoorus pidid õpilased kirjelduse ning lehtede järgi ära arvama õiged puuliigid, nimetama kodulinde, teadma seene osasid, paiga- ja rändlinde ning lilleliike.

Veebivooru tulemuste põhjal pääsesid katsete vooru seitsme kooli võistkonnad.

Katsete voor toimus 3. oktoobril Tartu Kivilinna kooli õuealal. Selles pidid võistkonnad lahendama järgmisi põnevaid ülesandeid: tundma ära ning uurima pillirootaime (mõõdeti tõlviku, varre ja lehe pikkust); selgitama toore muna abil välja, missuguses veetopsis on soolane vesi; panema silpidest kokku lindude nimetused ning paigutama linnuliigid tabelisse vastavalt sellele, kas ta on paiga- või rändlind; mõõtma kase ja tamme tüve ümbermõõdu 1,3 meetri kõrguselt; selgitama jäljeraamatu abil välja, missugustele loomadele need jäljed kuuluvad, ning ennustama, mitu männikäbi mahub saja grammi sisse, kui viis männikäbi kaaluvad kokku 30 grammi.

Keskustes juhendasid väikseid loodushuvilisi Kivilinna kooli 5.d klassi õpilased.  Võistlus oli äärmiselt põnev ning tasavägine.

Tartu linna koolide teise klassi õpilaste looduse tundmise võistluse „Loodus lummab“  võitis Tartu rrakool, teise koha saavutas Tartu Kesklinna kool ja kolmanda Tartu Kivilinna kool.

Väga tublid olid kõik võistlusel osalenud õpilased! Tänu- ja kiidusõnad õpilasi juhendanud õpetajatele!

Suur tänu asutustele, kes toetasid võistlust „Loodus lummab“ auhindadega! Nendeks olid Tartu linnavalitsuse haridusosakond, Tartu infokeskus, Eesti ornitoloogiaühing, Ahhaa teaduskeskus, Tartu loodusmaja, Vellavere-Vapramäe-Vitipalu sihtasutus, Koolibri kirjastus ning Eduring Koolitused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!