Tänavuse seeneviktoriini võitsid Põlva kooli ja Lihula gümnaasiumi võistkond

24. okt. 2018 - Kommenteeri artiklit

Kännumampel. Foto: Külli Kalamees-Pani

18. oktoobril toimunud seeneviktoriini 6.–12. klassidele võitsid nooremas vanuseastmes võistkond Suur Sirmik Põlva koolist ja vanemas vanuseastmes võistkond Arabella Lihula gümnaasiumist. Kokku osales Tartu ülikooli loodusmuuseumi seeneviktoriinil 116 võistkonda 318 osalejaga.

Viktoriinil esitati õpilastele küsimusi seente mitmekesisuse, eluviisi, liikide ning tunnuste kohta. Viktoriinil osalejad pidid tundma seeni välimuse järgi ning oskama vastata kirjanduse põhjal koostatud küsimustele. Piltide järgi pidid noored võistlejad seeni ära tundma.

„Viktoriinil osalejad tundsid hästi punakat puiduheinikut, tuletaela ja kaseriisikat. Veidi üllatav oli, et harilikku kivipuravikku tundis pildi järgi vaid kolmandik võistkondadest. Keeruliseks osutus ka kännumampli ja haisva vöödiku äratundmine,“ ütles žürii liige, TÜ loodusmuuseumi teabespetsialist Kätlin Koser.

Hinnati kahes vanuseastmes: 6.–9. ja 10.–12. klass. Mõlemas vanuseastmes oli rebimine tihe ning nooremas vanuseastmes läksid 2. ja 3. koht jagamisele.

Nooremas vanuseastmes sai esimese koha võistkond Suur Sirmik Põlva koolist. Teisele kohale tulid võistkonnad Hüüfid, Haa9t, PuravikuGang, Pähkel, Kiskjad, GAG9b ja Kukeseenekesed. Kolmandale kohale tulid võistkonnad „Kas tunneme seeni?“, Veeriku9, Seened, Seenelapsed, Haa8T2, Aasnööbik, Šampinjonid ning JESS.

Vanemas vanuseastmes sai esimese koha võistkond Arabella ja teise koha Vallatud Seenekesed, mõlemad Lihula gümnaasiumist. Lihula gümnaasiumi võistkonnad Birgkel, Mürakarud, LIG ja Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumi võistkond Limatünnik jagasid vanemas vanuseastmes kolmandat kohta.

Viktoriinil osales kokku 116 võistkonda, millest 89 võistkonda nooremas ja 27 võistkonda vanemas vanuseastmes. Kokku võttis seeneviktoriinist osa 318 võistlejat. 2017. aastal osales TÜ loodusmuuseumi seeneviktoriinil 96 võistkonda. Seeneviktoriin toimus veebikeskkonnas www.loodusheli.ee.

Parimate seenetundjate vahel loositakse auhinnad. Võitjatega võetakse ühendust.

Kõik tulemusi saab näha TÜ loodusmuuseumi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!