Tänu õpetajaile

5. okt. 2018 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Tartu linna õpetaja elutöö auhinna laureaadid Undel Kokk, Anne Kaskman, Krista Eller, Eha Paabo, Tiit Kaber.

 

Õpetajate päeva eel tunnustavad paljud omavalitsused tublisid haridustöötajaid ja annavad neile üle tänukirju ja auhindu.

Tartu ülikooli aulas toimunud Tartu linna ja maakonna tänusündmusel anti üle viis elutöö preemiat, 45 aasta õpetaja ja kuus aasta tugispetsialisti tiitlit ning kaheksa aasta õppeasutuse juhi aunimetust.

Elutöö auhinna ja kümme tuhat eurot pälvisid Krista Eller, Anne Kaskman, Eha Paabo, Tiit Kaber ja Undel Kokk. Kokku oli tunnustuse saanuid eri kategooriates ligi 80.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul tuntaksegi Tartut eeskätt hariduse järgi. Tartu ülikooli ja kliinikumi järel on haridussektor – üldharidus- ja kutsekoolid ning lasteaiad – suurim tööandja, selles töötab üle kahe tuhande inimese.

Õpetajaid tervitanud Tartu ülikooli professor Mart Noorma sõnas, et seistes „Rakett 69“ saates kohtunikuna kaamerate ees, mõtleb ta alati, et saab seal olla tänu õpetajaile. Ka tudengisatelliit on sündinud tänu õpetajaile, kes tublisid õpilasi kasvatavad. Noorma ongi seepärast ülikoolis eri ametites olles pidanud kõige tähtsamaks kohtumisi koolides ja alati kutsetele vastanud.

Autasustatute nimel võttis sõna aasta õppeasutuse juhi tiitli pälvinud Tartu rahvusvahelise kooli direktor Kristi Aria, kes on ka üks nominente riigi tasandil. Aria rääkis, et meie õpetajail on palju rolle. Tuleb olla ka projektikirjutaja, IT-spetsialist, kassapidaja, koristaja, meditsiinitöötaja. Kõige rohkem vajab õpetaja aga aega ja usaldust, et iga last toetada.

Suheldes teistest haridussüsteemidest tulnud inimestega, teeb Kristi Aria pidevalt ka Eesti haridussüsteemiga rahulolu uuringuid. Üksmeelselt tõstavad teistest riikidest tulnud esile meie õpetajate professionaalsust, ettevalmistust ja pühendumust.

Peame ka ise enam uhkust tundma ja seda välja näitama,“ soovitas Aria.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!