Haridus- ja karjäärimess Intellektika annab haridusprogrammile lisaväärtust

2. nov. 2018 - Kommenteeri artiklit

Tartu haridusmess Intellektika on lisaks haridusteemadele võtnud fookusesse karjääri ning tulevikutöö valdkonnad. Oluliseks osaks on haridustöötajate ja tööandjate ning õpilaste arutelu.

Nagu hariduspoliitika ja tööturg käib ka haridus- ja karjäärimess Intellektika kaasas uuendustega,“ sõnas Intellektika projektijuht Teno Kikkul, kelle sõnul on 27. korda toimuv sündmus pööranud raskuskeskme lisaks haridusele töö, oskuste ja karjääri suunas, ning lisas, et Intellektika pakub võimalusi haridustee valikuks, edukaks tööturule sisenemiseks, seal olemiseks ja enesemotivatsiooniks.

Koolides õpitavad erialad on üha laiemad ning väljundiks ei ole ainult kindel amet. Tööturg nõuab mitmesuguseid oskusi eri valdkondadest. Siin on oluline viia kokku õpilased, haridusvõimalused ja tööandjad, sõnas Kikkul ning lisas, et Intellektikal on kohal haridusasutused, kes tutvustavad õppimisvõimalusi ning koolis toimuvat. „Oskuste saamiseks on vaja teadmisi ja kogemusi, milles õpitut rakendada. Kõik see on seotud haridusega, mistõttu on õpilastele oluline näidata õpingute ja praktikate võimalusi,“ lausus Kikkul, kelle arvates on koolidel kasulik olla Intellektikal kohal.

Intellektika eesmärk on tutvustada edasiõppimisvõimalusi ning pakkuda vastuseid edasist haridusteed või karjäärivalikut puudutavatele küsimustele, et oma karjääri teadlikult kujundada,“ vastas projektijuht. Messil arutatakse, millised on tulevikuerialad ning millist haridust ja oskusi on eri töövaldkondades vaja, tõi korraldaja välja mõned teemad, mille üle Intellektikal arutleda saab.

Projektijuhi sõnul ei õpita ainult koolikeskkonnas. Intellektika programm annab lisaväärtust ning loob seoseid haridusprogrammi ja mitmesuguste oskuste vahel. Varasemast enam on Intellektikal avatud alasid ning aktiivset tegevust. Võimalik on osaleda töötubades, saada inspiratsiooni seminaridest ja vestlusringidest. Lisaks on välja toodud karjääri-, ettevõtlus- ning maaeluala. Tehnilised oskused ja füüsikateadmised pannakse proovile gravitatsiooniautode võistluses, millele on seekord lisandunud vabaklass.

Intellektika toimub 8. veebruaril Tartu Näituste messikeskuses. Rohkem infot www.intellektika.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!