Saatkondade kõrval osalesid heategevuslaadal ka PMG õpilased

30. nov. 2018 Heiki Raudla peatoimetaja - Kommenteeri artiklit

Eesti esindajad rahvusvahelisel jõulubasaaril: Pirita majandus­gümnaasiumi õpilased Joonatan Pärn ja Kenneth Kartus, Pirita majandusgümnaasiumi õppesuuna juht Mario Kekišev, diplomaatilise projekti asutaja ja eestvedaja Helen Uus ning Puulips OÜ juht Fred Mühls (tema ettevõte on välja kasvanud Pirita majandusgümnaasiumi õpilasfirmast).

 

Pühapäeval toimus Tallinnas Radissoni hotellis juba traditsiooniks saanud Tallinna rahvusvahelise naisteklubi korraldatav heategevuslik jõulubasaar „International Christmas Bazaar 2018“, mida korraldatakse 2006. aastast ja millel kauplemisest saadud tulu läheb Eesti laste, sh laste- ja turvakodude toetamiseks.

Üritus on igal aastal laienenud ning tavapärane ühelt basaarilt kogutud tulu ulatub 38 000 euroni. 2018. aastal said toetust 13 organisatsiooni, teiste seas Haiba lastekodu, Tallinna lastekodu Ema ja Lapse Turvakodu, Läänemaa naiste tugikeskus, Peeteli kiriku sotsiaalkeskus, Lasnamäe lastekeskus ja Haapsalu hoolekandekeskus.

Üritusel müüsid jõulukaupa ja hõrgutisi veerandsada saatkonda. Kohal oli ka Pirita majandusgümnaasiumi esindus.

Heategeval jõululaadal „International Christmas Bazaar 2018“ osalesid Pirita majandusgümnaasiumi õpilasfirmad projekti „Diplomatic relations project for youth“ raames. Selle asutaja ja eestvedaja on Helen Uus. Õpilasi valmistas jõulubasaariks ette kooli õppesuuna juht Mario Kekišev.

Kooli osalus jõulubasaaril on esmakordne selle ajaloos!“ tunnistas noortele mõeldud diplomaatiliste sidemete arendamist koordineeriv Helen Uus, kes on ühtlasi Pirita majandusgümnaasiumi vanematekogu liige.

Diplomaatilise projekti eesmärk on Uusi sõnul avada maailma lastele, anda neile rohkem võimalusi majanduse, kultuuri ja suhtlemise vallas ning ka keeleoskuse arendamises.

Mario Kekiševi sõnul on majandusõppel Pirita majandusgümnaasiumis oluline osa ning koostööprojekt oli nende kooli mini- ja õpilasfirmade jaoks esmakordne. „Õpilased olid üritusest kuuldes väga põnevil ning osalesid heategevas projektis suurima rõõmuga,“ tõdes Kekišev. „Kogu ettevõtmise käigus nägin säravaid silmi ning uskumatut algatusvõimet, mida ei kohta iga päev. On imeline tunne olla selliste noorte õpetaja ning suunaja. Loodame üheskoos, et sellest koostööprojektist saab meie uus ning väljakutseid pakkuv traditsioon.“

Üritusest võttis osa 20 firmat ning tootevalikust leidis järgmisi põnevaid tooteid: röstitud mandlid, pulgakoogid, kodune müsli, õunalimonaad ning kodune õunamahl, kuivatatud puu- ja köögiviljad, käsitöökotid, puidust kõrvaklapihoidjad, klassikaline käsitööleib, floraariumid, savist käsitööehted, kadakast võtmehoidjad, käsitööpadjad, kodukali, ehted, lõikelauad, mitmesugused dekoratsioonid taaskasutatavast materjalist, stressi- ja vannipallid, sinimustvalged makroonid, küünlad ning puidust lipsud.

Tänavu oli üritusel umbes 3500 külastajat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!