Taaskasutusprojekt Miina Härma gümnaasiumi inglise keele tunnis

7. nov. 2018 Ene Sööt MHG inglise keele õpetaja - Kommenteeri artiklit

Miina Härma gümnaasiumi 6. klassidel oli inglise keele teise õppetüki teema „Recycling“ ehk taaskasutus. Otsustasime ühendada teooria praktikaga.

Tunnis toimus töö neljas jaamas. Ühes jaamas töötati sõnavaraga, teises otsiti internetist huvitavaid ideid taaskasutuse kohta, kolmandas istutati plastikpudelitesse kodust kaasa võetud toataimi ja neljandas sõnastati keskset ideed ja uurimisküsimusi.

Iga õpilane läbis tunni jooksul kõik jaamad ja tunni lõppedes oli igal õpilasel valminud plastikpudelist lillepott, mille sai riputada kooli koridori seina kaunistama.

Järgmises tunnis otsisid õpilased internetist informatsiooni oma taime kohta ja koostasid lühikese tutvustava kirjelduse, mis läks lamineerituna taime alla, et uudishimulikud möödujad saaksid enda teadmisi täiendada.

Iga õpilane hoolitseb aasta vältel oma taime eest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!