Helios soovitab raamatuid

7. dets. 2018 - Kommenteeri artiklit

Maria Žutšenko “Kolliaabits”

Illustreerinud Inna Tšernjak

Kolliaabits“ on Ukrainast pärit imetore tähestikuraamat, mille on eesti keelde tõlkinud Leelo Tungal. Raamatus on kõigist tähtedest saanud vahvad kollid ning ka numbrid on muutunud väga toredateks tegelasteks. Neist saab lugeda Leelo Tungla tuntud headuses kirja pandud lõbusaid salme, mis tähtede ja numbrite õppimise palju lihtsamaks teevad.

 

David Long “Elupäästjad”

Tõlkinud Triinu Lepp, illustreerinud Kerry Hyndman

Sellest raamatust leiab 33 uskumatut, aga tõestisündinud lugu kangelaslikest loomadest ja lindudest. Nemad aitavad meil meeles pidada, et mitte kõik kangelased ei ole inimesed.

Kõikide sõdade ajal on loomad ja linnud inimeste elusid päästnud. Julged koerad, kassid, linnud, hobused ja isegi karu on näidanud uskumatut vaprust ja pühendumust ning see raamat annab edasi nende erakordseid lugusid.

Siin on lugu koerast nimega Jet, kellest sai välksõja kangelane, kui ta tiris õhtu õhtu järel kannatanuid rusude alt välja. Eesel Murphy, kes töötas kiirabina. Kass Simon, kes päästis oma meeskonna. Ja paljudest teistest.

 

Maria Teiverlaur “Minu kodumaa”

Illustreerinud Ülle Meister

See on lasteluuleraamat Eestimaast ja eesti rahvakultuurist, mida on võimalik kasutada eelkooli ja algklasside õppetöös lisamaterjalina. Raamatus on üle 70 luuletuse, mille teemadeks on Eesti sümboolika, rahvuseepose kangelased, legendid, Eestimaa paigad, Eesti toidud, traditsioonid, tähtpäevad ja kombed.

Iga luuletuse järel on täiendavat teavet selles käsitletud teema kohta. See aitab õpetajal, lapsevanemal ja lapsel värvikalt lahti mõtestada Eestiga seotut ja raamatus leiduvaid värsiridu. Luuletuste ja nendele järgnevate selgitavate tekstide autor on psühholoog ja õppejõud Maria Teiverlaur. Raamatu on illustreerinud tunnustatud kunstnik Ülle Meister. Raamat „Minu kodumaa“ on kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäeva puhul.

 

Britta Jürgenson “Piraadipoiss Peedu ja Hambaämblik”

Illustreerinud Andres Kuura

Tark Hambaämblik annab raamatus edasi oma teadmisi sellest, kuidas vältida hambaaukude teket ja kaariest. Raamat on hea abiline kõigile neile, kes peavad igapäevase hambapesuga palju vaeva nägema.

Olles ise kolme väikese lapse ema, tean, et alati ei ole just kõige lihtsam jälgida igapäevaseid reegleid tervete hammaste hoidmisel. Kuid teadmine, kuidas hambasse auk tekib, on aidanud palju kaasa, et olen siiski järjepidev. Ja terved hambad on suur varandus, mida lapsele iseseisvasse ellu kaasa anda,“ räägib hambaarstist autor.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!