MTÜ Mondo korraldab süvaõppekursuse

13. dets. 2018 - Kommenteeri artiklit

MTÜ Mondo korraldab 2018/2019 õppeaastal süvaõppekursuse, mis keskendub ÜRO kestliku arengu eesmärkidele, digiõppe kasutamisele ning maailmahariduse lõimimisel ainetundi ja noorsootöösse. Digiõppega paralleelselt tutvustame teisi aktiivõppemeetodeid. Süvaõppekursuse läbiviimisse on kaasatud oma ala eksperdid. Täpsema ülevaate „Kestlik areng ja inimõigused läbi digiõppe“ süvaõppekursuse moodulitest saab õppekavast.

Kursuse maht on 60 akadeemilist tundi, mis on jagatud viieks mooduliks. Neli moodulit toimuvad ühepäevaste koolitustena Mondo maailmaharidus- ja koolituskeskuses Telliskivi loomelinnakus. Neljas moodul on kahepäevane väljasõit, mis toimub väljaspool Tallinna Sagadi keskkonnahariduskeskuses.

KOOLITUSKAVA

I moodul, 12.01.2019 Elukestev õpe, kestliku arengu eesmärgid, digipädevused ja maailmahariduse lõiming õppetegevusse
II moodul, 25.01.2019 KAE* 1‒7: inimeste põhivajadused, vaesus ja võrdsus (fookuses laste ja naiste õigused)
III moodul, 09.02.2019 KAE* 8‒12: majandus, tarbimine ja õiglane kaubandus
IV moodul, 26.‒27.02.2019 KAE* 13‒15: keskkond, kliimamuutused ja säästev areng
V moodul, 15.03.2019 KAE* 16‒17: ühiskond, arengukoostöö ja kooliprojektid
* kestliku arengu eesmärgid

Täiendkoolitus rakendub Eliademy keskkonnas, vt siit. 2019. aasta kursus avatakse Eliademy keskkonnas umbes nädal enne I moodulit.

Kursuse lõpetamise tingimus on osalemine õppetöös vähemalt 75% ulatuses ja oma koolis maailmahariduse projekti ellurakendamine.

Koolitus on mõeldud eelkõige UNESCO ühendkoolide ja Läänemere projekti koolide õpetajatele, kuid väga oodatud on ka teiste õppeasutuste (mh noortekeskuste) töötajad, kes tegelevad maailmaharidusega 6.‒12. klassini. Igast võrgustiku koolist võiks kursusel osaleda 1‒2 esindajat (kuni kohti jätkub). Osalemistasu on 40 eurot (UNESCO ühendkoolide õpetajatele kaks tasuta osalejat kooli kohta), selles sisalduvad kõik kohvipausid, lõunad, väljasõit Sagadisse, materjalid ja loomulikult programm koolituste ja külastustega. Kursuse raames ei ole võimalik hüvitada transporti lähtekohast Tallinnasse.

Palume registreeruda veebilingi kaudu.

Registreerimine on avatud kuni 05.01.2019.

Koolituse I, II, III ja V moodul toimuvad MTÜ Mondo maailmaharidus- ja koolituskeskuses Telliskivi 60a, B-hoones (Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Vaba Lava vastas). MTÜ Mondo jätab kursuse korraldajana endale õiguse moodulite ja teemade käsitlemise järjekorda muuta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!