Mulgi kultuuri instituut korraldas 13. Hendrik Adamsoni murdeluule­võistluse

14. dets. 2018 - Kommenteeri artiklit

Märtsist kuni septembrini toimus juba 13. Hendrik Adamsoni murdeluulevõistlus. Sel aastal korraldasid luulevõistluse mulkide selts, mulgi kultuuri instituut ja Viljandi vald. Aastatel 1994–2016 korraldas konkurssi Tarvastu vald. Üle aasta peetav luulevõistlus on kestnud juba 24 aastat ning traditsiooniliselt kuulutatakse võitjad välja Kärstna mõisas mälestusüritusel. Tänavusel, Adamsoni 127. sünniaastapäeva puhul peetud konkursil osales kokku 16 luuletajat. Võistlusele oodati luulevalikut vähemalt viiest luuletusest, mis on kirjutatud autori lemmikmurdes.

Hendrik Adamsoni esimese murdeluulevõistluse laureaat oli 1994. aastal Mats Traat. Murdeluulevõistluse laureaatide hulka kuuluvad veel Ilmar Vananurm (1996), Siim Kärner (1998), Ain Kaalep (2000), Monika Hint (2002), Milvi Panga (2004), Nikolai Baturin (2006), Häniläne (2008), Leila Smithson (Holts) (2010), Maie Perve (2012), Ene Säinast (2014) ja Irma Järvsalu (2016).

Sellel aastal peetud murdeluulevõistluse esimese ja teise eripreemia pälvisid žürii võrdsete punktidega Milvi Panga ja Ene Säinast. Hendrik Adamsoni 127. sünniaastapäeva puhuks korraldatud XIII murdeluulevõistluse laureaadiks tunnistati Rauno Alliksaar, kelle luule on Tartu murdes. Rohkem informatsiooni mulgimaa.ee kodulehel, sealt saab lugeda ka esikolmiku murdeluulet.

Murdeluulevõistluse korraldamist toetas Mulgimaa pärimuskultuuri programm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!