Täna valiti seitse uut akadeemikut

5. dets. 2018 - Kommenteeri artiklit

Tänasel Eesti teaduste akadeemia üldkogu istungil valiti kahekümne kandidaadi seast seitse uut akadeemikut. Värsked akadeemikud on Marco Kirm akadeemik täppisteaduste alal; Jarek Kurnitski akadeemik inseneriteaduste alal; Kalle Kirsimäe  akadeemik geoloogia alal; Anne Kahru akadeemik ökotoksikoloogia alal; Tiit Tammaru akadeemik inimgeograafia alal; Anu Realo akadeemik kultuuriteaduste alal; Tiina Randma-Liiv akadeemik ühiskonna- ja riigiteaduste alal.

Akadeemikuks valitakse Eesti kodanikest teadlasi, kel on väljapaistvaid saavutusi uurimis- ja arendustöös ning kes on oluliselt arendanud teadust oma valdkonnas. Kandidaatide esitamise õigus on akadeemikutel, Eesti ülikoolide ning positiivselt evalveeritud teadus- ja arendusasutuste teadusnõukogudel või nende funktsioone täitvatel esinduskogudel, teadusseltsidel ja loomeliitudel.

Infot akadeemikukandidaatide kohta vt siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!