Täna valiti seitse uut akadeemikut

5. dets. 2018 - Täna valiti seitse uut akadeemikut kommenteerimine on välja lülitatud

Tänasel Eesti teaduste akadeemia üldkogu istungil valiti kahekümne kandidaadi seast seitse uut akadeemikut. Värsked akadeemikud on Marco Kirm akadeemik täppisteaduste alal; Jarek Kurnitski akadeemik inseneriteaduste alal; Kalle Kirsimäe  akadeemik geoloogia alal; Anne Kahru akadeemik ökotoksikoloogia alal; Tiit Tammaru akadeemik inimgeograafia alal; Anu Realo akadeemik kultuuriteaduste alal; Tiina Randma-Liiv akadeemik ühiskonna- ja riigiteaduste alal.

Akadeemikuks valitakse Eesti kodanikest teadlasi, kel on väljapaistvaid saavutusi uurimis- ja arendustöös ning kes on oluliselt arendanud teadust oma valdkonnas. Kandidaatide esitamise õigus on akadeemikutel, Eesti ülikoolide ning positiivselt evalveeritud teadus- ja arendusasutuste teadusnõukogudel või nende funktsioone täitvatel esinduskogudel, teadusseltsidel ja loomeliitudel.

Infot akadeemikukandidaatide kohta vt siit.


Comments are closed.