TÜ arvutiteaduse instituut kutsub informaatika õpetamise konverentsile

11. dets. 2018 - Kommenteeri artiklit

Konverentsi korraldaja Eno Tõnisson.

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudis toimub 7.–10. veebruarini 2019 konverents, mille eesmärk on arutada informaatika õpetamise oleviku ja tuleviku üle Eesti alus-, põhi-, kesk-, kutse- ja huvihariduses.

Informaatikaõppe all võib kitsamalt mõista näiteks programmeerimise ja robootika õppimist ning õpetamist. Laiemas mõttes aga hõlmab informaatikaõpe väga erinevaid teemasid, mis aitavad inimesel tark- ja riistvaraga õppimisel ja igapäevaelus toime tulla.

 

Erinevalt  paljudest teistest õppeainetest pole informaatikaõpe riiklikes õppekavades täpselt kirjeldatud. Õppeasutustel on võimalus ja vajadus ise otsustada, kuidas õpet korraldada, ja sageli toimubki informaatikaõpe läbimõeldult ja heal tasemel, kas siis informaatika/arvutiõpetuse tundides või teistes ainetes.

Riigi tasemel on kavandatud mitmed tegevused, mis informaatikaõpet toetavad, näiteks valmistatakse ette gümnaasiumi informaatika uusi valikkursuseid ning valminud on informaatika lisateemade digiõpikud I ja II kooliastmele.

„Nüüd ongi mõistlik kokku saada ja arutada, kuidas edasi minna,“ leiab Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi informaatika lektor Eno Tõnisson. „Nõnda, et säiliks koolide eripära, aga oleks vajalik keskne tugi, näiteks õppematerjalide ja koolituste näol.“

Kuna väga palju sõltub õpetajast, siis on konverentsi üks oluline teema ka informaatikaõpetajate koolitamine. Silmas peetakse nii bakalaureuse- ja magistriõpet ülikoolides kui ka täienduskoolitust ja ümberõpet.

Konverentsi korraldaja Eno Tõnisson kutsub osalejaid ka ise oma teemasid pakkuma. „Paljud õpetajad teevad oma tundides väga ägedaid asju ja me loodame, et nad saavad oma kogemusi jagada.“ Oodatud nii informaatika ainete ja huviringide kui ka teistes õppeainetes rakendamise näited ja ideed.

„Lisaks kogemuste vahetusele tahame luua aruteluringe, et visandada tulevikku, mille suunas tahame informaatika õpetamisega üheskoos liikuda,“ kirjeldas Eno Tõnisson konverentsi laiemat eesmärki. Konverentsi raames külastatakse ka Tartu infotehnoloogia ettevõtteid.

Informaatika õpetamise konverents toimub Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) toel TÜ arvutiteaduse instituudis. Konverentsile on oodatud õpetajad, huviringide juhendajad, koolijuhid, haridusametnikud, IT-praktikud – kõik, kellele see temaatika tähtis on.

Registreerimine konverentsile on juba avatud. Kuni 10. jaanuarini on võimalik registreeruda soodushinnaga.

Konverentsile registreerimine ja lisainfo siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!