Ameerika keskused kutsuvad külla!

25. jaan. 2019 Epp Kirss Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskuse nõustaja - Kommenteeri artiklit

Ameerika õhtu Ameerika inglise keele klubis. Foto: Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus

 

Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus Tallinna tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory ootab külla kõiki, kel soov õppida Ameerika Ühendriikides, vajadus arendada oma inglise keele oskust või huvi USA kultuuri, ajaloo, poliitika, teadus- ja tehnikasaavutuste vastu.

USA ametlike haridusinfo keskuste võrgustikku kuuluv Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus pakub usaldusväärset ja erapooletut teavet õppimisvõimaluste kohta Ameerika Ühendriikides. Lisaks teeme rahvusvahelisi inglise keele ja akadeemilise taseme teste (TOEFL, SAT, ACT, GRE, LSAT jne), mille tulemustega saab kandideerida ülikoolidesse üle maailma. Seetõttu on keskuse klientide hulgas eri riikide vastu huvi tundvaid inimesi. Omades pikaajalist kogemust välismaale õppima minejate nõustamisel ning rahvusvaheliste keeletestide läbiviimisel, tahame ikka ja jälle meelde tuletada üht olulist soovitust: enne testidele registreerimist tuleb teha kindlaks, missuguste testide tulemusi üks või teine ülikool vastuvõtutingimustega aktsepteerib. Igal aastal peame nõustama ka neid, kes on etteruttavalt ära teinud mõne soodsama hinnaga keeletesti, kuid avastavad siis, et konkreetsesse ülikooli selle testi tulemusega kandideerida ei saa. Seega, kel soov edasi õppida välisülikoolis, tehku varakult kindlaks kandideerimisel nõutavad testid, see aitab kokku hoida nii aega kui ka raha.

Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus pakub testideks mitmeid ettevalmistusvõimalusi: kursuseid, töötubasid, seminare ja näidistestimisi. Mitmesuguses formaadis testikursuste korraldamise kogemus lubab väita, et valmistumine testideks ei tähenda ainult ülesannete õppimist, vaid nõuab ka akadeemiliste oskuste omandamist, mis on edasistes õpingutes üliolulised.

2012. aastal avatud Ameerika keskus TTÜ-s ootab kõiki Ameerika Ühendriikidest huvitatuid. Keskuses on raamatud, andmebaasid, DVD-d, e-raamatukogu; programmis on avalikud loengud, näitused, Ameerika inglise keele klubi, filmiõhtud, kontserdid, konkursid ja palju muud.

Arendame inglise keele oskust

Esmaspäeval, 28. jaanuaril kell 18 alustab Mektorys uut hooaega Ameerika inglise keele klubi, mille eesmärk on arendada oma liikmete inglise keeles suhtlemise oskust meeldivas seltskonnas. Klubi juhtideks on inglise keelt emakeelena kõnelevad noored, liikmete hulgas on esindatud nii erinevad vanusegrupid, elualad kui ka rahvused. Alustasime klubiõhtutega 2014. aastal ning esialgne kohmetus on tänu keelemängudele ja muule ühistegevusele asendunud rõõmsameelse ingliskeelse suhtlemisega. Lisaks keeleoskuse arendamisele saab igal klubiõhtul teada millestki USA-le iseloomulikust. Klubi pakub meeldivat suhtlemisvõimalust ning on kõigile tasuta. Palume kõigil, kes soovivad klubiüritustel osaleda, saata sel teemal e-kiri aadressil americanspace@taltech.ee.

Ameerika keskuse raamatukogust leiab põnevat lugemist USA ajaloo, kunsti, muusika, looduse, ettevõtluse, majanduse, poliitika ning isegi kokakunsti kohta. Lisaks on meie raamatukogus õpikuid rahvusvaheliste testide, akadeemilise suhtlemise, kirjaliku eneseväljenduse ja avaliku esinemise teemal. Raamatute laenutamine on tasuta.

Päevad robootika ja virtuaalreaalsusega

Koostöös Mektory tehnoloogiakooliga korraldame teadus- ja tehnikateemalist Ameerika päeva Mektorys, mille eesmärk on tekitada koolinoortes juba varakult huvi inseneeria ja täppisteaduste vastu ning tutvustada Ameerika Ühendriike. Õpilastele toimub Arduino robootika või virtuaalreaalsuse programmeerimise töötuba ning peetakse loenguid USA teadussaavutustest või mõnel muul kooli huvitaval teemal. Töötube viivad läbi juhendajad tehnikaülikoolist ning loengu peavad USA saatkonna või teabekeskuse esindajad. Väljastpoolt Tallinna tulijate transpordi eest tasub Ameerika keskus. Päev on õpilastele tasuta.

Ameerika päev inglise keele õpetajatele

Tore traditsioon on korraldada koostöös USA saatkonnaga üritusi inglise keele õpetajatele, näiteks kohtumisi mõne inspireeriva USA õppejõuga, seminare põnevatest võimalustest inglise keele õpetamisel või töötube neile, kes soovivad aidata oma õpilastel TOEFL-testiks valmistuda. Järgmine õpetajate päev on kavas juba sel kevadel, info paneme üles ka oma kodulehtedele.

Külastame koole

Ameerika keskusi võib koolidesse ka külla kutsuda. Külastame koole üle Eesti ning viime läbi tunde koolide enda väljapakutud teemadel nii eesti kui ka inglise keeles. Teemadeks on olnud presidendivalimised USA-s, sealne valimissüsteem, õppimisvõimalused USA-s ja noorte elu, Ameerika inglise keel, selle dialektid ja släng, lisaks oleme tutvustanud USA piirkondi jne. Tavaliselt esinevad neil kohtumistel inglise keelt emakeelena kõnelevad noored USA eri osariikidest, mis annab meie õpilastele võimaluse kuulata Ameerika inglise keelt. Oleme nende koolitundidega seostanud USA-teemalisi viktoriine, tublimatele vastajatele on auhinnad.

Ameerika keskustest võite saada uut ja huvitavat infot ning arendada inglise keele oskust, leida põneva raamatu või isegi toreda sõbra.

Tere tulemast!

 


Ameerika keskuste kontaktid:

Raja 15–116.

Põhja-Ameerika ülikoolide teabekeskus

educationUSA@taltech.ee

www.taltech.ee/eac

FB: EducationUSA Tallinn

Ameerika keskus Tallinna tehnikaülikoolis

americanspace@taltech.ee

www.ttu.ee/americanspace

FB: American Space Tallinn


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!