Haridusuudiseid välismaalt

22. jaan. 2019 - Kommenteeri artiklit

Floridas hakkavad tööle nutikad turvamehed

USA-s Florida osariigis soovitakse 36 kooli paigaldada tehisintellekti kasutavad näotuvastusfunktsiooniga turvakaamerad, vahendab usnews.com. Teiste hulgas hakkavad kaamerad tööle Marjory Stoneman Douglase keskkoolis, kus koolitulistamise tagajärjel hukkus 17 õpilast.

Kaamera suudab andmebaaside abil kindlaks teha, kas inimene kuulub väljavisatud õpilaste, seksuaalkurjategijate või süüdimõistetud vangide hulka. Kaamerate vastased on riigis rõhutanud, et tarkvara võib kergesti häkkerite ohvriks langeda.

Keenia koolid juurutavad hiina keelt

Keenias hakatakse 2020. aastast algkoolides pakkuma hiina keele tunde, vahendab tuko.co.ke. Õppekavade arendamise instituudi juhi Jwani sõnul on Hiina osakaal maailmamajanduses muutunud nii suureks, et Keenia saaks kasu, kui riigi kodanikud oskaksid mandariini keelt.

Projekti esimene osa hõlmab 35 kooli, õppekava väljatöötamise jooksul said vajaliku väljaõppe sada õpetajat. Keenias pakub mõni keskkool võimalust õppida prantsuse ja saksa keelt.

Aafrika poiss teeb peastarvutamisega ilma

Lõuna-Aafrikas elav kümneaastane poiss-geenius Sibahle Zwane kogub Aafrika sotsiaalmeedias kuulsust, lahendades keerulisi matemaatikatehteid. Kuulsus algas, kui kohalik politseinik filmis poissi ütlemas peast keeruliste matemaatikaülesannete vastuseid. BBC saatis reporteri uurima, kui raskeid tehteid poiss lahendada suudab. Mõni näide: 99 000 x 600 = 59 400 000; 250 x 11 = 2750; 800 + 600 + 750 = 2150; 4500 + 800 + 2 = 5302; 78 000 x 550 = 42 900 000.

Inglise valitsus kutsub noori õpipoisteks

Suurbritannias rahastab valitsus kaks ja pool miljonit naela maksvat reklaamikampaaniat, et meelitada noori õpipoisiks. Ühiskonnas vaadatakse tihti teatud ametitele ülevalt alla, aga õpipoisina alustades võib saada kõrge palgaga spetsialistiks. Kampaania eesmärk on tutvustada õpipoisiks saamise võimalusi, mis on kättesaadavad igale inimesele, sõltumata tema taustast, mainis haridusminister Damian Hinds. Kampaania viib läbi ettevõte, kelle teenuseid kasutavad tuntud erakonnad, vahendab tes.com.

Ainult head hinded

Der Spiegel kirjutab, et üks õpetaja tunnistas ajalehele üles, et paneb õpilastele ainult häid hindeid, sest soovib, et võimalikult paljud neist jõuaksid gümnaasiumi lõpuaktuseni ja ülikooli ettevalmistuskursustele. Ta ei taha enam õpilasi frustreerida ega näha neid läbi põlemas. Õpetaja avaldus tekitas meeletult vastukaja ja isegi üks advokaat hoiatas, et nii käitudes rikub ta seadust ja ta jääb kindlasti vahele. Osa lugejatest arvas, et ülikoolides on juba küllalt halva ettevalmistusega tudengeid.

Saksamaal kasvab memmekate osakaal

Üha rohkem Saksamaa üliõpilasi elab õpingute ajal vanemate juures, selgub 133 000 tudengi küsitlemisest. Der Spiegel vahendab, et neljandik, täpsemalt 25,2% üliõpilastest. 2003. aastal oli sama näitaja 22,4%. Piirkondade vahel on märgata suuri erinevusi. Kõige rohkem elab üliõpilasi vanematega väikestes ülikoolilinnades, kus saab õppida näiteks majandust või inseneriks. Nendeks linnadeks on Brühl, Wetzlar ja Neunkirchen. Üha vähem tudengeid elab ka üksinda korteris, 2003. aastal 35,8% ja nüüd 26,9%.

Kogunud ÕIE TÄHTLA


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!