Corelli Music alustas uut säravat aastat

1. veebr. 2019 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Gambakonsort väikerinG. Vasakult Villu Vihermäe, Peeter Klaas, Martin Karu, Tõnu Jõesaar, Arvo Haasma. Arhiivifoto

 

Corelli Music pakub alanud aastal taas hulgaliselt kauneid kontserte, mis on kõik seotud meie rikkaliku kultuuri- ja arhitektuuripärandiga. Muusikat saab nautida mõisakoolides, eramõisates, kirikutes ja endistes aadlipaleedes nii Eestis kui sel aastal ka välismaal. Samuti tähistavad kontserdid mitmesuguseid kirikukalendri ja rahvapärimuslikke tähtpäevi.

Suve suursündmus on 21. aastat järjest toimuv heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad“ 25.–28. juulini, mis pakub lisaks kaunile muusikale palju huvitavat ajaloost ja arhitektuurist Jüri Kuuskemaa vahendusel.

Romantilistest tähtpäevadest tähistatakse nii naistepäeva, kevade saabumist kui ka emadepäeva. Romantikat võib mõista mitut moodi, aga igal juhul kuulub selle juurde tunnete väärtustamine, argipäevast põgenemine ja kauni hetke kalliks pidamine. Kõik, kes soovivad oma armsatele midagi ilusat ja erilist pakkuda – kontsert mõisas või muusikasalongis on hea võimalus ühendada romantiline õhtu kaunis ümbruses tundeküllase muusikaga.

Kontserdiga „Kaunitele daamidele“ teevad kummarduse kõigile armsatele naistele gambakonsort väikerinG ja noor kontratenor Martin Karu. Kontserdid toimuvad kaunites parima akustikaga ballisaalides, 9. märtsil Alatskivi lossis Tartumaal ja 10. märtsil Toompea muusikasalongis Ungern-Sternbergi linnapalees (Eesti teaduste akadeemia, Kohtu 6), kuhu Corelli on aastatega kasvatanud juba oma publiku, kes meelsasti kontsertidel käib.

Jätkuvad ka juba aastast 2006 toimunud kontserdisarjad „Toompea muusikasalong“ ja „Mõisaromantika“. Kuulda saab 16.–17. sajandi tundeküllaseid laule ja konsordimuusikat, mis oli tol ajal väga populaarne. Inglise muusika on põimitud eesti vaimulike rahvalauludega ning oma tonaalsuselt sobivad need üllatavalt hästi kokku.

Suurepärast muusikat pakub sari „Kirikupühad Maarjamaal“ Vaiksel nädalal, seekord eriti tundeküllaste teostega kannatava ema silmade läbi.

Kavas „Stabat Mater“ toovad suurel reedel, 19. aprillil Tartu Jaani kirikus ja vaiksel laupäeval, 20. aprillil Tallinna Jaani kirikus Corelli Barokkorkester ja dirigent Martin Sildos publiku ette barokiaja heliloojate kannatusajaks kirjutatud imekauni muusika. Peateoses, Pergolesi „Stabat Materis“ soleerivad sopran Pirjo Jonas Vanemuise teatrist ja pikka aega Hollandis tegutsenud, kuid nüüd Eestisse naasnud kontratenor Ivo Posti.

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!