Ligi sada tasuta kevadist kontserti

1. veebr. 2019 EMTA kontserdi- ja etenduskeskus - Kommenteeri artiklit

EMTA tudengid Anni Karu ja Gertrud Leopard. Foto: Rene Jakobson

 

Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) kontserdielu on kevaditi väga aktiivne. Veebruarist juunini vältava kevadhooaja programmis on pea sada kontserti ning lavale astub rohkem kui 200 muusikut.

EMTA kevadhooaja mitmekülgse ja kvaliteetse programmi muusikasündmused varieeruvad klassikast vaba improvisatsioonini ning nüüdisloomingust rahvamuusikani. Esinejate pikas rivis on nii õppejõud, väliskülalised kui ka üliõpilased. Tudengite energiast tulvil etteastetest on kuulajatel võimalik osa saada iganädalastel Tudengiteisipäeva kontsertidel. Kevadkuudel leiavad aset ka EMTA sümfooniaorkestri kontserdid ja ooperietendused, tudengite uudisloomingu esiettekanded ja barokkmuusika kontserdid. Kindlasti leiab programmist endale meelepärast kammermuusika austaja ning ei puudu ka vokaalsolistide ja EMTA koori kontserdid.

Üks kevadhooaja tähtsündmusi on 14.–17. märtsini toimuv vanamuusikafestival Ceciliana, mis sel aastal tuleb juba kuuendat korda. Festivalil esinevad kodu- ja välismaised oma ala professionaalid ja muusikaüliõpilased. Kõik festivalil üles astuvad väliskülalised on aktiivsed ja tunnustatud tegevmuusikud, kes osalevad mitmete ansamblite töös ning on ka lugupeetud pedagoogid.

Avakontsert 14. märtsil toob publiku ette rootsi barokkviiuldaja Ann Wallströmi ning jaapani päritolu klavessiinimängija Mayumi Kamata. Järgmisel õhtul astuvad Eesti ajaloomuuseumi Suurgildi hoones üles praeguse aja üks väljapaistvamaid plokkflöödisoliste Dan Laurin ja klavessiinimängija Anna Paradiso Laurin. EMTA barokkorkester ning solistid esinevad laupäeval, 16. märtsil. Festivalile annavad Kadrioru kunstimuuseumis lõppakordi silmapaistev Itaalia viola da gamba mängija Cristiano Contadin ja Ceciliana kunstiline juht Imbi Tarum klavessiinil.

Eesti muusika- ja teatriakadeemia kontserdid toimuvad enamasti EMTA saalides (Tatari 13), samuti teistes paikades nii Tallinnas kui ka mujal Eestis. Sissepääs enamikule EMTA kontsertidest on tasuta.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!