Margiplokk „Tallinna Toomkool 700“

15. veebr. 2019 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

Uuel margil on kujutatud toomkooli kunagine õppehoone (1845) aadressil Toom-Kooli 11, kus praegu asub balletikool, ning praegune õppehoone aadressil Apteegi 3. Peapiiskop Urmas Viilma toomkoolile pühendatud margiplokki sisse õnnistamas. Fotod: Raivo Juurak

 

11. veebruaril esitleti Tallinna raekojas Eesti Posti uut margiplokki, mis kajastab 700 aasta möödumist Tallinna Toomkooli esmamainimisest.

Margiplokil on kujutatud Tallinna Toomkooliga tihedalt seotud ajaloolisi isikuid nagu admiral ja meresõitja Adam Johann Krusenstern, maailmakuulus loodus- ja arstiteadlane Karl Ernst von Baer, aga ka tänapäeva eesti keele õigekirja looja, kirikuõpetaja Eduard Ahrens ning rahvusvaheliselt tuntud majandusteadlane Ragnar Nurkse. Ümbrikule kantud ajajoone tähtsündmuste kaudu saab linnulennult ülevaate Tallinna Toomkooli 700-aastasest ajaloost. Margiploki ja esimese päeva ümbriku on kujundanud kunstnik Riho Luuse.

Toomkooli juubeliaasta järgmine üritus oli 14. veebruaril teaduste akadeemia saalis peetud hariduskonverents „Eesti hariduse kaheksa sajandit – vana ja uus“. 3. aprillil leiab Toomkooli Rüütli tänava majas aset Eduard Ahrensi keelekonverents. Toomkool tähistab oma juubeliaastat kokku 15 üritusega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!