Õpetajate Leht 8. veebruaril

6. veebr. 2019 - Kommenteeri artiklit

Miks üha rohkem noori käib kooli kõrvalt tööl?

Üha rohkem noori jagab end kooli ja töö vahel, mis koolide poolt vaadates segab õppetööd väga. Kas üks põhjus, miks noored soovivad kiiresti iseseisvuda ja endale lisaraha teenida, võib olla see, et liiga vanalt käiakse veel üldhariduskoolis?

Teadussõnum 1: John Hattie ja nähtav õppimine

Eelmise aasta sügisel kutsus Tartu ülikooli haridustehnoloogia professor Margus Pedaste Eesti teadlasi üles kirjutama lugusid laiemale lugejaskonnale tutvustamist väärivatest teadlastest ja nende töödest. Tööde esitajate seas oli nii noorteadlasi kui ka väga kogenuid, nii doktorante kui ka professoreid nii Tartu kui ka Tallinna ülikoolist. Järgneva poolaasta jooksul avaldame järgemööda nende artikleid. Alustuseks valisime Tartu ülikooli doktorandi ja nooremteaduri Pihel Hundi artikli John Hattiest.

Muuseumiharidus

Muuseumid üle Eesti tutvustavad oma haridusprogramme ja uuenenud väljapanekuid. Näiteks ERM-i külastas 2018. aastal õpilasgruppidega üle 14 000 õpilase. Muuseumihariduse programm „Ajarännak 1918“ oli eelmise aasta parimate algatuste seas ja näitas, et Eesti koolid hindavad muuseume õpikeskkonnana aina enam.

Julius Seljamaa on tagasi oma koolimaja ees

Sindi gümnaasiumi ees avati mälestusmärk riigimehele Julius Friedrich Seljamaale.

Kutsekeskharidus pakub valikuvariante ja võimalusi

Noored on vähe informeeritud sellest, et kutsekeskharidust saab omandada enam kui poolesajal erialal. HTM-is koostatud tabelist on näha kõik õppekavad, kuhu on kahel viimasel aastal õppima võetud. Kutsekeskhariduse omandamise võimalust pakutakse 26 kutsekoolis ja kõigis maakondades peale Hiiumaa.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!