Tule klassiga Sõpruse kinno!

1. veebr. 2019 Kino Sõprus - Kommenteeri artiklit

Veebruar pakub kuhjaga huvitavaid linateoseid. Programmi „Klassiga kinno“ raames näeb mõtlemapanevat dokumentaalfilmi Ghana prügimäest. Foto: Kadri Raigo

Kino Sõprus kutsub endiselt klassiga kinno. Lisaks tavapärastele „Klassiga kinno“ programmi filmidele ootame Sõprusesse igas vanuses koolilapsi, sest linateoseid jagub veebruari kuhjaga: „Belle ja Sébastien 3: Viimane peatükk“, „Skate Kitchen“, „Tõde ja õigus“ ning „Tere tulemast Soodomasse“, mis kuulub ka „Klassiga kinno“ programmi.

Alustame kõige väiksematest, sest 19. veebruarist ootame kooliseanssidele just neid. Taas on võimalik kaasa elada väikese poisi Sébastieni ja tema suure valge koera Belle’i seiklustele. „Belle ja Sébastien 3: Viimane peatükk“ on lastele palju rõõmu valmistanud triloogia kolmas film. On möödunud kaks aastat. Sébastien on suureks sirgumas ja Belle kasvatab oma kolme võrratut kutsikat. Kuid välja ilmub Belle’i endine peremees Joseph ja nõuab oma koera tagasi. Sébastien on murest murtud, ta peab mängu panema kõik, et kaitsta oma parimat sõpra ja tema järeltulijaid. Film on dubleeritud eesti keelde ning venekeelsete subtiitritega. Teksti loevad näitlejad Karin Rask ja Tambet Tuisk.

Keskkoolile pakume kooliseansside raames vaadata kaht filmi: USA rulakultuurist pajatavat noortefilmi „Skate Kitchen“ ning loomulikult EV100 filmiprogrammi au ja uhkust, linateost „Tõde ja õigus“. „Skate Kitchen“ on omamoodi suureks kasvamise film, mida koolid on oodatud vaatama alates 5. veebruarist. Loo keskmes on New Yorgis elav teismeline Camille, kes liitub Skate Kitcheni nime kandva rulatiimiga, kuhu kuuluvad ainult tüdrukud. Üsna pea saab tüdrukule selgeks, et elus ja inimsuhetes on tunduvalt keerulisem navigeerida kui rulal trikitades ja kruiisides. Film linastub inglise keeles eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Filmi juurde oleme valmistanud õppematerjalid, mis aitavad seda analüüsida.

Suur kodumaine draama „Tõde ja õigus“ ei vaja pikemat tutvustamist. Filmi on võimalik kooliseansside raames näha alates 21. veebruarist. Linastub see eesti keeles ning filmi juurde saadame õppematerjalid, mis aitavad seda analüüsida.

„Klassiga kinno“ programm jätkab ka sel aastal ning veebruari filmiks on valitud „Tere tulemast Soodomasse“. See on sünge ja nõiduslik film Ghana prügimäest, kuhu igal aastal veetakse läänest üle 250 000 tonni elektroonikajäätmeid. Käideldakse neid peaaegu apokalüptilistes tingimustes. Tööliste jutustatud lood jäävad vaatajale kauaks meelde. Dokumentaalfilm sobib eelkõige põhikooli lõpuklassidele ning gümnaasiumiõpilastele.

Film linastub eestikeelsete subtiitritega 18. ja 19. veebruaril.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!