Aasta parimad eestikeelsed kõrgkooliõpikud on „Rakubioloogia“ ja „Veise sigimine“

12. märts 2019 - Kommenteeri artiklit

Eelmise aasta parima eestikeelse kõrgkooliõpiku auhind läheb jagamisele kahe õpiku vahel. Need on Ülle Jaakma ja Mihkel Jalakase toimetatud õpik „Veise sigimine“ ning Toivo Maimetsa ja Sulev Kuuse toimetatud „Rakubioloogia“.

Esimese auhinnatud õpiku positiivsete külgedena toodi välja väga põhjalik register, õpikulikkus, hea struktuur ja lai kasutajaskond. Õpiku on välja andnud Eesti Maaülikooli kirjastus.

„Rakubioloogia“ puhul märgiti ära, et õpiku valmimisse oli kaasatud hulk nimekaid teadlasi ja õpiku teostus oli väga asjatundlik. Lisaks sellele täiendatakse pidevalt õpiku elektroonilist versiooni. Õpiku on välja andnud Tartu Ülikooli kirjastus.

Programmi juhtkomitee esimees ning haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner märkis, et eestikeelsete kõrgkooliõpikute konkursi eesmärk on tunnustada eesti teaduskeele arendamist ning eestikeelse terminoloogia rakendamist. „Toetades ja tunnustades eestikeelsete kõrgkooliõpikute väljaandmist, soodustame Eesti oskuskeele arengut,“ ütles Kärtner. „Igas valdkonnas peab olema võimalik kasutada eesti keelt ka akadeemilises vestluses.“

Konkurssi korraldatakse alates 2010. aastast Haridus- ja Teadusministeeriumi eestvedamisel. Konkursile võib esitada ka kõrgkooliõpikuid, mis pole välja antud riikliku programmi raames, kuid on pälvinud akadeemilise kogukonna tähelepanu.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!