Koolid ja lasteaiad saavad ligi 300 000 eurot toetust tehnoloogiaseadmete ostuks

15. märts 2019 - Kommenteeri artiklit

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) avab 2019. aasta ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvooru. Juba kuuendat korda korraldatava taotlusvooru raames saavad kõik koolid ja lasteaiad taotleda toetust tehnoloogiaseadmete, sh robootikakomplektide, 3D-printerite ja droonide ostuks. Taotluste esitamise tähtaeg on 23. aprill.

„Tehnoloogia ümbritseb meid kõikjal ja on oluline, et lastel oleks varakult võimalus arendada loogilist mõtlemist ja tehnilist taipu,“ ütles HITSA programmijuht Kristi Salum. „Koolidel ja lasteaedadel on võimalik valida just neile sobivaid seadmeid, et õpetada programmeerimist, robootikat, 3D-modelleerimist jm.“

Möödunud, 2018. aastal korraldatud ProgeTiigri seadmete taotlusvoorus said toetust 78 kooli ning 80 lasteaeda kokku 240 000 euro eest. Tänavu läheb jagamisele ühtekokku 286 000 eurot.

„Ootame, et esitatud taotlus oleks hästi läbi mõeldud. Tahame, et võimalikult suur osa õpilastest neist seadmetest kasu saaksid,“ lisas Kristi Salum. „Esmakordselt toetust taotlevad koolid ja lasteaiad saavad sügisel-talvel tuge ka seadmete õppetöös kasutusele võtmiseks.“

Taotluste esitamise tähtaeg on 23. aprill kell 17.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!