Ühinegem ühislugemisega!

12. märts 2019 - Kommenteeri artiklit

Foto: Susanna Liis Ole

Tallinna saksa gümnaasium kui kirjandust väärtustav kool kutsub kõiki emakeelepäeval, 14. märtsil ühinema ÜHISLUGEMISE aktsiooniga.
Kuna tegemist on emakeelepäevaga, võib igaüks lugeda just oma emakeeles.
14. märtsi hommikul tööle või kooli minnes pista kotti üks ilukirjandusteos – kas juba pooleliolev või alles alustamist vajav.
Ajavahemikus kl 9–9.30 või 13.–13.30 unusta argirutiin, võta sisse mugav asend ning andu lugemiselamusele.
Kui oled pool tundi koos tuhandete teistega lugenud, tee endast koos raamatuga foto ning postita Tallinna saksa gümnaasiumi Facebooki lehele.
On üldteada fakt, et lugemine rikastab meie keelekasutust ja sõnavara, rääkimata maailmatajust. Albert Einstein on isegi öelnud, et kui ta poleks lugenud F. Dostojevski teost „Kuritöö ja karistus“, poleks ta olnud võimeline sõnastama oma relatiivsusteooriat. Paslik on siinkohal meenutada, et ka meie kultusteose „Tõde ja õigus“ loomise mõte tuli A. H. Tammsaarel pärast seda, kui ta oli Dostojevski teose eesti keelde tõlkinud – lugemine ajendab suurtele tegudele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!