Aasta õpetaja konkursile esitati rekordiline arv kandidaate

24. apr. 2019 HTM - Kommenteeri artiklit

Kuni 18. aprillini said kõik soovijad esitada õpetajaid ja haridustöötajaid aasta õpetaja 2019 konkursile, kolmeteistkümnes kategoorias esitati kokku 1389 kandidaati.

Kõige enam laekus ankeete Tallinna linnast – kokku 483. Rohkesti esitamisi oli ka Tartu linnast (132) ja Ida-Virumaalt (106). Sarnaselt varasemate aastatega esitati enim kandidaate lasteaia- (244) ja klassiõpetaja (205) kategoorias. Varasemast märkimisväärselt rohkem esitati kandidaate õppeasutuse juhi ja tugispetsialisti kategoorias.

Esimese astme komisjonid esitavad finalistid riiklikule hariduspreemiate komisjonile, mis selgitab välja kõikide kategooriate laureaadid. Auhinnad antakse üle aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“, mis toimub 5. oktoobril Jõhvi kontserdimajas ning kantakse otse üle Eesti Televisioonis. Sündmuse korraldajad on haridus- ja teadusministeerium, Eesti haridustöötajate liit ja SA Innove.

Seitsmendat korda toimuva aasta õpetaja gala eesmärk on riiklikul tasemel tõsta esile haridustöötajaid ja hariduse toetajaid noorte heasse käekäiku panustamise ning teistele eeskujuks olemise eest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!