Kilplastega koos on lõbus!

5. apr. 2019 Helena Siiroja - 1 Kommentaar

Järvamaal Müüsleri külas asuv kilplaste teemapark põhineb absurdihuumoril ning siin saavad nii lapsed kui ka täiskasvanud mõnusalt aega veeta. Meil on lõbus, palju tegutsemisvõimalusi ja saab looduses liikuda. Pakume kahetunniseid kilplaste humoorikaid elamusretki, saab osaleda käsitöö õpitubades, on toitlustamisvõimalus.

Kilplaste Kojas valmivad eri värvi ja kujuga seebid. Foto: Helena Siiroja

Elamusretkedel kuuleb kilplaste naljandeid, kusjuures iga looga on seotud mäng, laul, tants, väike näidend, võistlused, auhinnad või kilplaste leiutiste näitus. Ajame soolapõllul paha notsut taga ja kappame kepphobustel. Saame teada, miks kilplased toidulauale sokid või vildid jalga panid, ning tutvume kilplaste söögikommete ja söögiriistadega.

Kevadiste klassireiside ajal saab valida kolme töötoa vahel: portselannõude maalimine, nahasõbralikust seebimassist erivärviliste ja -kujuliste seepide tegemine või küünlaaluse kaunistamine.

Suvel tasub kogu perega kilplaste äraspidise maailmaga tutvuma tulla. Meenete müügipunkti riiulid ja laud on täis põnevaid ja omamoodi asju, kohapeal valmistatud keraamikat ja muud käsitööd. Iga meenega on seotud mõni kilplaslik lugu või muidu naljand. Näiteks kilplaste kambaga kaanimise kruus on kolme sangaga jne.

Meil saab korraldada meeldejäävaid mitmesuguste programmidega laste sünnipäevi.

Aasta ringi saab iga päev osaleda käsitöötubades, kuid gruppidel palume ette teatada, et saaksime nende tulekuks kõik valmis panna. Aeg-ajalt toimuvad temaatilised käsitööpäevad, näiteks „Kilplased viskavad villast“ (viltimine), „Kilplastel on savi“ (savituba), „Kilplased annavad korvi“ (korvipunumine), „Kilplased pitsitavad“ (pitsitöötuba), „Kilplased panevad punuma“ (paelte punumine) jm.

Kilplaste teemapark korraldab juba mitmendat aastat juulikuus lastelaagreid, kus laagripäevad on inspireeritud kilplaste muistenditest (hobupäev, hiirekoera päev, jänesepäev, paha notsu päev). Laagripäevad on täis vahvaid mänge, päris hobusega ratsutamist, võistlusi, lõkkeõhtuid, isetegevuskavu, meisterdamist. Neli korda päevas pakutavad toidud on samuti vastavalt päevale garneeritud.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Kilplastega koos on lõbus!”

  1. Silja ütleb:

    Väga õpetlik ja tore koht. Eelmine aasta olid tüdrukud laagris ja see suvi uuest. Laps ütkeb, et kahju kohe, saan nüüd suureks ja enam sinna laagrisse ei saagi.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!