Koolimatemaatika olümpiaadi parimad saavad TalTechi konkursiväliselt

23. apr. 2019 - Kommenteeri artiklit

TalTechi matemaatikaolümpiaadil esikahekümnesse jõudnud 11. ja 12. klassi õpilased saavad tehnikaülikooli sisse konkursiväliselt (v.a arhitektuuriõpe).

4. mail ootab Tallinna tehnikaülikool (TalTech) abituriente Tallinnasse ja Tartusse osalema koolimatemaatika olümpiaadil, aga oodatud on ka nooremad gümnasistid. Selleks on vaja end registreerida, eelvoorusid olümpiaadil pole.

TalTechi õppeprorektor Hendrik Voll rõõmustab, et sellel aastal korraldab tehnikaülikool esmakordselt kokku kolm olümpiaadi – äsja lõppes väga edukalt maateaduste olümpiaad, kohe on toimumas koolimatemaatika olümpiaad. Sügisel on lisaks tehnikaolümpiaad. „Seekordse olümpiaadi ülesanded põhinevad koolimatemaatika (laia matemaatika) programmil. Meie soov on populariseerida matemaatikat ja seda laiematele massidele,“ kinnitas Voll. „Koolimatemaatika olümpiaadi ülesanded on näiteks sellised. Merevesi sisaldab 5% soola. Kui palju vett tuleb lisada 60 kg mereveele, et saadud segu sisaldaks 3% soola? Vastus: 40 kg,“ tõi Voll näite.

Hendrik Voll selgitas, et ülesanded on raskemad kui riigieksamil, kuid kergemad kui klassikalistel matemaatikaolümpiaadidel. „Eriettevalmistust olümpiaadiks pole vaja, piisab kooliprogrammi heast tundmisest ning armastusest matemaatika vastu. Lisaks on olümpiaad suurepärane võimalus panna ennast proovile enne riigieksamit,“ ütles Voll.

Olümpiaadil saab lahendada huvitavaid ülesandeid. Laiem eesmärk on tuua välja matemaatika rakenduslikku väärtust ning siduda koolimatemaatika rohkem praktiliste ülesannetega. Samuti soovivad TalTechi matemaatikaolümpiaadi korraldajad äratada õpilastes sügavamat huvi matemaatika vastu ning anda õpilastele võimalus võrrelda oma oskusi ja teadmisi eakaaslaste omadega.

Toimumise aeg 4. mai.

Toimumiskoht Tallinna tehnikaülikool (Ehitajate 5, Tallinn) ja Tartu kolledž (Puiestee 80A, Tartu).

Korraldajad Tallinna tehnikaülikooli matemaatika osakond ja eelõpe.

Registreerimine olümpiaadile 1.‒28.04 Tallinnas ja Tartus.
Pärast olümpiaadi, 26. juunil toimub TalTechi matemaatika sisseastumiskatse kõigile neile, kes pole riigieksamit teinud, aga soovivad siiski astuda tehnikaülikooli. Katsega on võimalik parandada ka oma matemaatika riigieksami tulemust.

Tallinna tehnikaülikool


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!