Õpetajate Leht 18. aprillil

16. apr. 2019 - Kommenteeri artiklit

Miks meil on nii palju ülekaalulisi lapsi?

Iga neljas esimene klassi laps on ülekaaluline, neist kaks viiendikku rasvunud. Vale toitumine, vähene liikumine ja ebapiisav ööuni on olulised ülekaalulisuse põhjused. Siia võib lisada lapsevanemate hõivatuse ja sõltuvust tekitava nutimaailma. Kogu probleemistikku tulekski vaadata laiemas sotsiaalses kontekstis.

Rõõm on, kui saab tantsida, tantsida, tantsida!

13. aprillil peeti 21. korda õpetajate rahvatantsufestivali. Seekord kogunes 19 tantsurühma üle Eesti ‒ kokku 221 tantsijat ja nende juhendajad ‒Tallinnasse Jakob Westholmi gümnaasiumi, kelle korraldatud festival kandis nime „Rõõmupiknik“.

Kujundav hindamine eeldab täpseid progressioonimudeleid

SA Innove analüütik Einar Rull märgib, et haridusteadlaste hinnangul oleks kujundava hindamise parem nimetus „tundlik õpetamine“, sest kujundava hindamise puhul klassikalist hindepanemist ei ole. Ta selgitab ka progressiooni- ehk õpijärgnevuste mudeli olulist kohta kujundava hindamise protsessis.

Keeledušš – kellele, miks ja milleks?

Keeledušš on tänavuse LAK-õppe kuu üks suurejoonelisemaid ettevõtmisi – sellega on liitunud ligi 60 kooli. Umbes 5000 Eesti õpilast alustab aprillis koolipäevi, lauldes koos oma õpetajaga karaoket. Lisaks vene-, hispaania-, rootsi-, läti-, prantsus- ja soomekeelsetele lauludele on eesti keele aasta puhul kavas võru- ja setukeelsed ning vene koolides eestikeelsed laulud.

Kutseharidus on tööandjate tähelepanu all

Spetsialistide puudus ja kutsehariduse kehv maine sunnib ettevõtjaid üha tihedamale koostööle koolidega. Kutsekoolid ootavad tööandjaid kaasa lööma ametihariduse propageerimisel. Ettevõtjate arvates tuleks juba põhikooli programmi siduda tööjõuvajadusega. Lahendus tuleb leida ka neile, kel pole oskusi, et tööjõuturul konkureerida, kuigi tööd oleks.

Palju kära ühest videolõigust

Pärnus sakutas õpetaja tänaval last. Sotsiaalmeediasse üles riputatud videolõik sellest sündmusest teenis suurt tähelepanu. Asjaolusid teadmata hakati õpetaja käitumisele hinnanguid andma. Lapsevanem ja lasteaia juhataja on ühel nõul, et õpetaja talitas õigesti. Laps sai aru, et käitus halvasti. Kuid lasteaia igapäevaelu on häiritud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!