Õpetajate Leht 26. aprillil

24. apr. 2019 - Kommenteeri artiklit

Õpilasnäitlejad astuvad üles ERM-i teatris kelmiloos

Oma kooliteatrist tuule tiibadesse saanud Tartu Waldorfgümnaasiumi neiud astuvad ERM-i teatri laval üles koos professionaalsete näitlejatega Gerda Kordemetsa lavastuses „Ööpiltnikud“.

Kujundav hindamine ja kasvatus

Sihtasutuse Innove analüütik Einar Rull tutvustab eri maade haridusteadlaste arvamusi sellest, kuidas saab rakendada kujundava hindamise põhimõtteid ka sotsiaalsete oskuste kujundamisel.

Kahesuunaline keelekümblus Päkapiku rühmas

Tapa Vikerkaare lasteaia Päkapiku rühmas on pooled lapsed eesti ja pooled vene kodukeelega. Pool päeva õpivad nad eesti ja teise poole vene keeles. Päkapiku rühma õpetajatel ja lasteaia juhatusel on kümmekond ettepanekut selle kohta, kuidas aidata vene kodukeelega lastel eesti keel kiiremini selgeks saada.

Kui astud õpilasele kaks sammu lähemale, tuleb tema sulle kolm sammu vastu

Juubelilaulupeo eelproovid käivad täistuuridel, laulurahva meeleolu on suurest pingest hoolimata ülev ja ootusärev. Tartu Karlova kooli koorikooli all tegutsev Tartu poistekoor on ettelaulmistelt noppinud maksimumpunktid ja valmistub enne suurt pidu veel Peterburi kontserttuuriks. Kuidas nutiajastu poisse laulma saada? Poistelaulu saladusi lahkavad kahe põlvkonna dirigendid: koorikooli juhataja ja laulupidude üldjuht Annelii Traks ning esimest aastat Tartu poistekoori dirigendi ametis Sander Tamm.

Lugedes loetut mõistma

Tallinna ülikooli doktorant, Tartu katoliku hariduskeskuse eripedagoog Maris Juhkam tutvustab Tallinna ülikooli haridusinnovatsioonikeskuses valminud sekkumisprogrammi „Me loeme“, mida nüüd pakutakse koolidele teenuspaketina.

Pokud tähistavad Edgar Valteri 90. sünniaastapäeva

Kunstnik Edgar Valter saanuks tänavu 90-aastaseks. Pokumaa kuulutas sel puhul välja pokuloenduse, mis tähendab, et 17. maini on kõik loodusehuvilised lasteaiad ja koolid oodatud pokude ehk tarnamätaste asualasid kaardistama. Kokku pannakse näitus kunstniku illustreeritud raamatutest ning toimub muudki põnevat.

Koka õpitoas valitses kaos, aga keegi nälga ei jäänud

Kuressaare ametikooli lapsehoidja eriala õpilased Aave Aagver ja Gerda Raun jagavad oma muljeid kolm nädalat kestnud praktikast Saksamaal Salzkottenis KiTa Regenbogeni lasteaias, kus töökorraldus oli paljuski teistsugune kui meil.

Jõgevamaa maakonna siht ‒ lapsed ettevõtlikuks

Kuidas ettevõtlusõpet ja ettevõtlikkust koolis ellu rakendada, kui tunniplaan on niigi ülekoormatud ja valikaineid ei õnnestu enam lisada? Mitmes Jõgevamaa koolis on märksõnaks ainete lõimimine.

Mitte revolutsioon, vaid evolutsioon

Hariduse visioondokument 2035 ja pööripäev kutsehariduses juhivad tähelepanu tehnoloogiaharidusele. Tehnoloogia mõjutab üha rohkem meie igapäevaelu ja sellega seotud muutusteks peavad kõik valmis olema, rõhutas professor Marju Lauristin, kes on üks hariduse tulevikuvisiooni koostajate eestvedajaid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!