Tallinna lõpuklasside noormeestel kontrollitakse eksamite eel vererõhku

3. apr. 2019 Tallinna Koolitervishoid - Kommenteeri artiklit

Tallinna koolides algas 9. ja 12. klassi noormeeste südametervise kontroll, mis on planeeritud läbi viia kolme päeva jooksul. Südamekuu ajendil kontrollitakse eksamiperioodi eel õpilaste vererõhu näitu.

Sihtasutuse Tallinna Koolitervishoid juhi Kädi Lepa sõnul loodetakse kolme päevaga hinnata ligi 3500 noormehe vererõhu näitu, et avastada võimalikud riskitegurid. Lisaks on paljud kooliõed otsustanud teha muid terviseteste ja kontrollida lisaks poistele ka meesõpetajate tervisenäitajaid.

„Otsustasime sellel südamekuul keskenduda lõpuklasside ehk 9. ja 12. klasside noormeestele. Täieliku tervisekontrolli läbiviimine on väga mahukas ja kuna uuringud näitavad, et mehed kannavad oma tervise eest vähem hoolt, soovime kooliõdedega noormeeste seas teadlikkust kasvatada,“ rääkis Lepp.

„Pärast vererõhu kontrolli annab kooliõde õpilastele tagasisidet ja jagab soovitusi, kuidas hoida südame tervis korras. Üks lihtsamaid viise, mis aitab hoida koolilapse tervena, on tund aega mõõdukat liikumist iga päev värskes õhus. See parandab südame ja veresoonkonna tööd, paraneb ka ajuvereringe ning aitab kaasa ka õppimisvõimekusele,“ lisas Lepp.

Kooliõed on õpilastele tervisenõustamisega abiks nii igapäevases koolielus, kui ka pingelisematel perioodidel, nagu eksamite eel, et võimalikult aegsasti avastada terviseriske ja ennetada haigusi. Regulaarse tervisekontrolliga hindavad kooliõed õpilaste tervist, sh kontrollivad vererõhu näitu 1., 3., 7. ja 11. klassis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!