Tule ja seikle nagu Saaremaa viikingid muiste!

5. apr. 2019 Anna-Liisa Õispuu Viikingite küla pereemand - Kommenteeri artiklit

Kus elavad need köikse vägevamad viikingid? – Ikke Saaremaal.

Ja kus need Saaremaa viikingid end ka täna sisse on seadend? – Kus mujal, kui pölises viikingite kantsis Asval, kus maid on haritud ja södu peetud juba pronksiajast saati.

Saaremaa kagurannikul asuv Asva muinaslinnus ei vaja ajaloosõpradele tutvustamist. Seda peetakse Põhja-Euroopa tuntuimaks pronksiaja kindlustatud asulaks, mis on andnud nime tervele kultuurile: Asva kultuur. Asva asulakoht oli kasutuses ka varasel viikingiajal, mistõttu on tänapäeva Saaremaa viikingid end sisse seadnud just samasse kanti.

Asva Viikingite küla alustas tegevust eelmisel suvel, kui valmis sai viikingite kõrgseikluspark ja loomapark koos viikingiajastule omaste temaatiliste tegevustega. Sel kevadel ja suvel on valmimas ka suursugune linnus ning kerkimas uhke viikingite peamaja.

Kuigi avame oma linnuseväravad tavakülastajatele 1. juunil, ootame lasteaia- ja kooligruppe endale külla juba maikuus. Et tegemist on meie esimese kevadega, ootame gruppe viikingimaailma avastama soodushinnaga.

Asva Viikingite külas kohtuvad eri ajastud läbi kolme aastatuhande. Temaatilised tegevused on põimitud tänapäevaste atraktsioonidega ning rohkelt toimetamist jagub igas vanuses külastajale.

Saaremaa viikingite linnuses saab oma oskusi lihvida nii vibulaskmises, kirveviskes, ratsutamises kui ka vahvates viikingimängudes. Vallutamist ootavad kõrgseikluspargi viikingite rajad koos õhusõitudega, kus julgemad saavad end proovile panna lausa 12 meetri kõrgusel.

Viikingite loomapargis ootavad aga sõbraks saamist väiksemad ja suuremad loomad ning hulgaliselt värvikaid linde. Siin elavad lisaks hobustele mitmesugused küülikud, šetlandi poni, lambad, kitsed ja šoti mägiveised. Tutvuda saab nii minilammaste kui ka kameruni kääbuskitsedega. Lisaks on pargis hulgaliselt linde, alates sini-paabulinnust, siidikanadest, pärlkanadest ja eesti vutist kuni kuld- ja hõbefaasanini. Meie loomapark pakub nii vaatamisrõõmu kui ka võimalust aias sees loomadele pai teha. Viikingite küla pererahvas tutvustab lahkelt iga looma ja lindu lähemalt ning jutustab, milliseid loomi ja linde viikingid oma kaugetelt retkedelt kaasa armastasid tuua.

Lisaks on linnuse välinäitusel lugemist ja vaatamist muinasaja ning viikingiajastu sõpradele. Huvilised saavad muuhulgas põhjaliku ülevaate, milline nägi elu Asva kandis välja tuhandeid aastaid tagasi ning milliste vägitegudega said omal ajal hakkama Saaremaa viikingid.

Et kõht viikingiseikluste vahepeal tühjaks ei läheks, saab ettetellimisel mõnusasti keha kinnitada või piknikut pidada. 

Kohtumiseni Saaremaal!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!