Algab aasta kooli väljaselgitav rahvahääletus

20. mai 2019 SA Innove - Kommenteeri artiklit
Tallinna Järveotsa gümnaasium.

Täna algab konkursi „Aasta kool 2019“ rahvahääletus. Aasta kooli tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli viiest maakonnast. 

„Aasta kooli 2019“ žüriiliige, laulja Inger Fridolin, kes on ise möödunud aastal konkursi võitnud Tallinna 32. keskkooli abiturient, pidas finaali pääsenud koolide valikul võtmeteguriks toetavat koolikeskkonda. „Ühest koolist teeb hea kooli see, kui on loodud õppekeskkond, kuhu tahad alati tagasi tulla. Minu jaoks on oluline veel ühtsustunne, et kogu kooliga saaks ette võtta ühised ettevõtmisi, ja ka loomingulisus. Mulle väga meeldib, kui kool on loonud võimalusi loometegevusteks. Ja just neid väärtusi pidasingi ka silmas parimate koolide valikul,“ selgitas Inger Fridolini.

Konkursi finalistidega saab alanud nädala jooksul tutvuda ETV hommikusaate „Terevisioon“ ja portaali Novaator vahendusel. Oma hääle saab anda igaüks kuni nädala lõpuni, 26. maini aadressil novaator.err.ee/aastakool. Aasta kooli tiitli võitja kuulutatakse välja 31. mail.

„Aasta kool 2019“ žürii valis 54 kooli seast välja 10 finalisti, kelle seast parima selgitab välja rahvas. Rahvahääletusel osalevad koolid tulevad kokku viiest maakonnast: Kiili gümnaasium, Neeme kool, Võru gümnaasium, Järveküla kool, Elva gümnaasium, Viljandi gümnaasium, Tallinna kunstigümnaasium, Põlva gümnaasium, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium ja Tallinna Järveotsa gümnaasium.

Pärast rahvahääletust liidetakse tulemus žürii omale ning selgitatakse välja konkursil osalenud koolide esikümme. Žüriisse kuulusid lisaks artist Ingerile Marcus Ehasoo Eesti õpilasesinduste liidust, Aivi Jürgenson haridus- ja teadusministeeriumist, Silvia Uus SA Innovest ja  Urmas Vaino ETV-st.

„Aasta kool“ on koolidevaheline konkurss, mille eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes – kohana, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetööväliselt, hinnatakse koostööd ning valitsevad üksteist toetavad suhted.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!