Corelli Musicu tihe suvi: mõisamuusika ja valged ööd

10. mai 2019 Mail Sildos Mõisad ning armastus Eestis ja Soomes - Kommenteeri artiklit
Kontratenor Ka Bo Chan ja barokkansambel Corelli Consort.
Foto: Andres Tennus

Corelli Music rõõmustab sel suvel taas publikut paljude mõisakontsertidega. Esmakordselt jõuavad „Mõisaromantika“ sarja kontserdid ka Soome mõisatesse, millest loodetavasti kujuneb samuti kaunis traditsioon. Kevadekontsert „Mõisad ja armastus“ 18. mai õhtul Keila-Joa Schloss Falli lossis annab võimaluse nautida lisaks kaunile muusikale ka suurepäraselt korrastatud arhitektuuripärli ja ümbritseva looduse ilu. Kontratenor Ka Bo Chan ja barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel pakuvad südamliku kava barokiaja meistrite kaunikõlalisest muusikast ja liigutavatest armastuslauludest (Bach, Händel, Gluck, Purcell jt). Sama kava saab nautida ka Soome mõisates: 28. mail Turu linna lähistel saarestikus paiknevas Furuviki mõisas ja 30. mail Espoos asuvas Alberga mõisas. Küünlasäras piduõhtud kaunimate mõisate ballisaalides kordavad eelmiste aastate ülimenukaid salongikontserte.

Valged ööd ja pillide kuningas orel

Kontserdisari „Kirikupühad Maarjamaal“ toob valgetel suveõhtutel väikestesse armsatesse kirikutesse suurepärase muusiku ja orelimuusika. Koostöös Peipsimaa orelifestivali ja Hugo Lepnurme muusikaühinguga jõuab Eestisse Soome juurtega Rootsis elav orelimängija Kira Lankinen. Ta annab kontserdi 22. juunil Tallinna Toomkirikus ning kuu lõpus Peipsimaa orelifestivalil sealsetes kirikutes. Et propageerida rohelist eluviisi, sõidab muusik Tallinnast Ida-Virumaale jalgrattal ning vahepeatustes, 24. ja 25. juunil Järva-Jaani ja Simuna kirikutes, annab mõnusad öökontserdid Corelli kontserdisarjas.

Heategevuslik kontserdisari „EESTI MÕISAD 2019“

Corelli Music on üks tuntumaid heategevusega tegelevaid kontserdikorraldajaid, kes on kristlusest veelgi vanemat metseenlust Maarjamaal elustanud aastast 1999 ning tutvustanud 85 mõisa üle kogu Eesti. Agentuuri Corelli Music kroonijuveel, pikima ajalooga sari „Eesti mõisad“ on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega. Barokkansambel Corelli Consort mängib säravaid barokkmuusika pärle ajastu pillidel, nagu see muusika võis kõlada ka ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, metseenlus toetab seoses Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäeva jätkuvate pidustustega Eesti riigi tekkeloos väga olulises Paju mõisas asuvat hooldekodu.

Kontserdid sarjas „Eesti mõisad 2019“ on tulemas 8.–11. augustini eri maakondades asuvates mõisates. Igas mõisas on tund enne kontserti avatud mõnusad kohvikud ning igal kontserdil on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid hooldekodu toetuseks. Lõppkontsert Paju mõisas on piletiteta, sissepääs vaba annetusega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!