Festival tõi kokku uued ja tulevased meistrid

10. mai 2019 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Messil käis kahel päeval kokku mitut tuhat noort. Fotod: Annika Poldre

Tallinnas peeti möödunud reedel-laupäeval oskuste festivali „Noor meister 2019“, kus pearõhk oli üle-eestilistel noorte meistrite kutsevõistlustel. Samas tutvustasid kutsekoolid oma erialasid. Festivalist on kujunenud kutsehariduse aasta suursündmus.

Möödunud reedel-laupäeval sumises Eesti Näituste messikeskus nagu suur mesitaru. Kohal olid noored, kes kutsekoolides ametit õpivad ja nüüd oma oskustega tulevaste ametikaaslaste seas võisteldes end proovile panid. Kahe päeva jooksul võtsid koolide parimad mõõtu 17 erialal. Võistlused andsid vaatajaile hea võimaluse näha, kui keskendunult ja pühendunult saab õpitud oskusi mängu panna. Messihallis filmiti ka viimane osa telesaatest „Noor meister“, mis jõuab ETV2 ekraanile 1. juunil. Samal ajal toimus keevitajate kutsemeistrivõistlus Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolis ja IT-süsteemide spetsialistide võistlus Tallinna polütehnikumis. Kõigi erialade võitjate nimed on veebis www.kutseharidus.ee.

Messil selgusid ka need parimad kutseõppurid, kes esindavad Eestit augustis Kaasanis võistlusel Worldskills, kus Eesti osaleb 12 alal.

Messikeskusse olid oodatud kõik noored, kel elukutsevalik ees. Kutsekoolide eestvedamisel oli avatud 14 töötuba, kus soovijad said kätt proovida. Samas tutvustasid õppurid oma erialasid ja õppimisvõimalusi. Oma toodetega olid esindatud õpilasfirmad. Töö- ja õppimistingimusi selgitasid karjäärinõustajad.

Enne festivali oli koolidel võimalik näha töötegemist 29 ettevõttes. Eesti tööandjate keskliidu organiseerimisel korraldatud külastustel osales ligi 600 noort. Messil oli kahe päeva jooksul osalejaid-uudistajad kokku mitu tuhat.

„Noore meistri“ nimega kutsemeistrivõistlused toimuvad 2009. aastast. Oskuste festivali „Noor meister 2019“ korraldab sihtasutus Innove, selle läbiviimist toetavad HTM, Euroopa sotsiaalfond ja enam kui sada koostööpartnerit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!