Õpetajate Leht 31. mail

29. mai 2019 - Kommenteeri artiklit

Meie poistel lasub hegemoonilise maskuliinsuse paine

Naisuurimus- ja teabekeskuse ENUT kevadkonverentsil hoiatati, et kohustus olla „õige mees“ paneb mõnedki poisid suure psüühilise pinge alla. Tagajärjeks võib olla agressiivsus kas teiste või enda suhtes, arutu riskimine jms.

Suvekoolide välimääraja 2019

Peaaegu kõik aineseltsid korraldavad ka tänavu oma liikmetele suvekoole. Õpetajad saavad täiustada finantskirjaoskuse õpetamise meetodeid, robootikateadmisi, lõiminguoskusi, aga õppida ka uut, näiteks punahirve sarvest meeneid valmistama.

Kujundav hindamine ja matemaatika

Innove analüütik Einar Rull märgib, et matemaatika õpetamisel oleks palju abi elektroonilistest diagnostilistest ülesannetest, millega saab kiiresti kontrollida, mida õpilased oskavad ja mida on vaja korrata. Lisaks märgib ta, et aju tegeleb matemaatikaga ka siis, kui inimene sellega otseselt ei tegele, isegi une ajal.

Päev, mil Haapsalu koolid ja kogukond hingavad ühes rütmis

Haapsalus korraldatakse Haapsalu linna algkooli, Haapsalu põhikooli ja Nikolai kooli koostöös tarkusepäeva „Kogu linn õpib koos“. Projekti kaasatakse inimesi politseist, kunsti- ja spordikoolist, raamatukogust ja muuseumidest.

Põnevat haridusinnovatsiooni leiab riikidest, kus haridussüsteem hästi ei toimi

Konverentsi „Latitude59“ üks peaesinejatest Saku Tuominen räägib haridusuuendustest Soomes ja maailmas.

See „igavene“ plastmass!

Äsja nägi trükivalgust esimene eestikeelne käsiraamat plastmassidest ‒ ERM-i konservaatori Karoliine Koroli „See „igavene“ plastmass! Plastesemete vananemine, säilitamine ja konserveerimine”.

Mida ootavad õpetajad ja õpilased ettevõtlusõppelt?

Praktilisi ja elulisi ettevõtlustunde hindavad ühtviisi nii üldharidus-, kutse- kui ka kõrgkoolide õppurid, selgus hiljuti kaante vahele saanud ettevõtlusõppe moodulite katsetamise uuringust. Uuringut tutvustab Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainor professor Eneken Titov.

Emakeeleõpetajad on Vantaa eesti laste päikeselaigus

Kuussada eesti last kasutab Vantaa linnas Soome riigi pakutud võimalust õppida igal nädalal kaks tundi emakeelt. Poolsada õppurit käisid mais koos viie õpetajaga preemiareisil Eestis. Lapsed tegid tutvust ERM-i, Peipsi-äärsete külade ja teiste paikadega ning kiitsid taevani eesti toitu.

Maailmaparandajad said pai

Lionsi klubi Pärnu Koidula tunnustas kolme Pärnumaa õpetajat ja kaht õpilast maailmaparandaja tiitliga. Üks kahest õpilasest tegutseb ka ise juba õpetajana.

Jalgpall sobib ka ennetustööks

Spordipõhine arenguprogramm SPIN, mis on mõeldud tuge vajavatele noortele, on Eestis edukalt käima läinud mitmel pool. Edu taga on suuresti koostöö koolidega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!