Purjetav gümnaasium seilab Lennusadamasse

3. mai 2019 Ü Eesti Noorte Purjeõppeselts STA Estonia - Kommenteeri artiklit

Gulden Leeuw .

6.9. maini külastab Eesti noorte purjeõppeseltsi kutsel Tallinna Lennusadamat Hollandi kolmemastiline purjeõppelaev Gulden Leeuw.
Gulden Leeuw külastab Tallinna tänu programmile Class Afloat, mis on tegutsenud juba viimased 30 aastat. Programmi raames veedavad 15‒19-aastased noored ühe akadeemilise õppeaasta purjelaeva pardal. „Tegemist on ainulaadse võimalusega õppida traditsioonilisi õppeaineid ja rakendada neid kohe ka merel, näiteks reaalaineid navigatsioonis ja purjetöös ning geograafiat ja kultuure reisimise kaudu,“ selgitab Eesti noorte purjeõppeseltsi STA Estonia juhatuse liige Madis Rallmann projekti erilisust. „Tallinna külastuse ajal on Gulden Leeuwi pardal enamik gümnasiste Kanadast, kes siis Eestis peatudes tutvuvad kohaliku ajaloo ja kultuuriga,“ lisab Rallmann.

Kõigile huvilistele on Gulden Leeuw avatud aga 7. mail kella 16‒18 ja 8. mail kella 18‒20.  “Suhelda saab nii õpetajate kui ka õpilastega, lisaks on võimalik näha elu- ja õppimistingimusi purjeõppelaeval,“ kutsub Rallmann huvilisi pardale. „Uudistamist väärt on aga ka Gulden Leeuw ise, sest nii suured purjekad satuvad Eestisse harva,“ lisab ta.

Gulden Leuuw on ehitatud 1937. aastal, Hollandi purjelaeval on pikkust 70,1 meetrit ning tema kõrgeim mast on 40 meetrit merepinnast. Purjepinda on sellel purjekal 1400 ruutmeetrit.
Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!