Selgusid „Aasta kool 2019“ finalistid

6. mai 2019 SA Innove - Kommenteeri artiklit

„Aasta kool 2019“ finaali pääsesid kümme kooli üle Eesti: Kiili gümnaasium, Neeme kool, Võru gümnaasium, Järveküla kool, Elva gümnaasium, Viljandi gümnaasium, Tallinna kunstigümnaasium, Põlva gümnaasium, Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium ja Tallinna Järveotsa gümnaasium.

Eesti õpilasesinduste liidu esimees Marcus Ehasoo tõdes, et selle aasta tööd olid eelmise aasta omadest loovamad ehk tavalist koolitutvustust oli vähem. „Tore oli näha, et enamik koole rõhus oma eripärale. Sellel aastal oli näha rohkem noorte enda initsiatiivi kooli ülesseadmisel,“ lisas Ehasoo.

„Aasta kool 2019“ valis žürii, kuhu kuulusid lisaks Ehasoole ka Aivi Jürgenson haridus- ja teadusministeeriumist, Silvia Uus SA Innovest, Urmas Vaino ETV-st ning laulja Inger eelmise aasta võitjakoolist, Tallinna 32. keskkoolist.

Alates 6. maist tutvustatakse kahe nädala jooksul kõiki finaali pääsenud koole ETV2 noortesaates „Nova“.

20. maist näidatakse kümmet parimat kooli ETV hommikusaates „Terevisioon“. Sellest kuupäevast algab ka rahvahääletus Novaatori portaalis. Võitja kuulutatakse välja 31. mai „Terevisiooni“ otsesaates.

„Aasta kool 2019“ tiitlile kandideeris 54 kooli üle Eesti.

„Aasta kool“ on koolidevaheline konkurss, mille eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes – kohana, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetööväliselt, hinnatakse koostööd ning valitsevad üksteist toetavad suhted.

Konkurssi korraldavad SA Innove, haridus- ja teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!