Teatriklass valis lõpulavastuseks Molière’i

10. mai 2019 Theatrum - Kommenteeri artiklit
VHK teatrikooli 21. lend.Foto: erakogu

Theatrum ja Vanalinna hariduskolleegium on kogu oma eksisteerimise ajaloo vältel olnud omavahel tihedalt seotud ning nagu igal aastal, etendub ka tänavu suve hakul Theatrumis VHK teatriklassi lõpulavastus, milleks seekord on Molière’i „Ihnus“.

Esmakordselt kanti „Ihnus“ ette 9. septembril 1668 ning see teos on ühtlasi esimene Molière’i teatritekst, mis Eestis aastal 1886 (Vanemuise teatris) esietendus.

Seekordses lavastuses osalevad noored näitlejad on sündinud enamjaolt aastal 2000 ehk siis 332 aastat pärast selle näidendi esimest ettekandmist. Siiski, autori loomingus ning valitud näitemängus on teemasid, mis endiselt kõnetavad ja on nii hingeliselt kui ka eluliselt aktuaalsed praeguseski ajas.

Lavastuse alustalad on muidugi Molière’i ainulaande ning mahlakas tekst, siin ja praegu sündiv mõte, täpne ja terav kujutluspilt, näitleja mäng ning vahetu mänguline kontakt publikuga. Lavastuses kasutame nii Molière’i ajastule omast klassikalist teatrikeelt kui ka tänapäeva mänguvahendeid, lähtudes eelkõige noorte näitlejate enda mitmekülgsusest ning mängurõõmust.

Tõlkija Reinhold Kask, lavastaja Mirko Rajas, kunstnik Illimar Vihmar, liikumisjuht Tiina Mölder, valguskunstnik Emil Kallas, produtsent Aive Sarapuu.

Mängivad VHK teatrikooli 21. lennu õpilased Jaan Konze, Franz Malmsten, Eik Erik Sikk, Edgar Vunš, Johan Aimla, Mattias Tirmaste, Egert Kadastu, Elss Raidmets, Triinu Malv, Mirjam Orav, Elle Viies, Maryn-Liis Rüütelmaa, Adeele Rei, Reti Niimann.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!