Vanemuise etendusi jagub sel hooajal veel ka juunikuusse

10. mai 2019 Vanemuine - Kommenteeri artiklit
Stseen tantsulavastusest „Armastuse tango“. Foto: Gabriela Liivamägi

149. hooaja lõpp Vanemuises toob endaga etendusi igale maitsele. Maikuu mängukavasse jäävad värskelt esietendunud tantsulavastus „Armastuse tango ehk Aegade lõpus“ ja draama „Pikk päevatee kaob öösse“.

Tulemas on ka selle kevade suursündmus, eelmisel hooajal esietendunud ja publiku poolt üllatuse ja vaimustusega vastu võetud muusikal „Sweeney Todd“, mis jõuab lavale veel vaid seitsmel korral alates 16. maist.

Suvesse jääb samuti paar esietendust. 6. juunil esietendub Väikeses majas „Teravmeelne hidalgo Don Quijote La Manchast“, millele lavastajad Pärn ja Savolainen on andnud täpse ja tabava žanrimääratluse: heroiline tantsuvestern vähese jutuga. Sõna otseses mõttes käib tants ümber Aivar Kallaste, kes saab 60.

Vanemuise selleaastane suvelava on Kammivabriku sündmuskeskus (Teguri 28a, Tartu), kus 27. juunil esietendub „Kirvetüü“, lavastajaks loomulikult Ain Mäeots, kes setude lugusid ennegi väga meeldejäävalt on käsitlenud.

Seekord toimub tegevus segastel 1990-ndatel ühes Eesti ääremaal asuvas väikeses külas. Aus ja inimlik lugu, millest ei puudu lopsakas ja kohati valus huumor. Iseenesestmõistetavalt setu keeles. Ott Kiluski „Kirvetüü“ sai I preemia Eesti teatri agentuuri 2017. aasta näidendivõistlusel.

Kogu uue hooaja mängukava on meie kodulehel leitav juba mai lõpus. Ja uskuge, see on ootamist väärt, sest tulemas on ju juubelihooaeg – Vanemuine 150!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!