Lääne-Viru muusikaõpetajad saavutasid järjekordse rahvusvahelise võidu

4. juuni 2019 - Lääne-Viru muusikaõpetajad saavutasid järjekordse rahvusvahelise võidu kommenteerimine on välja lülitatud

Artjom Roditšenko ja Darja Roditšenko . Foto: Alina Leopard

Lääne-Virumaa muusikakoolides õpetavate kammermuusikute tähelend jätkub. Rahvusvahelisel muusikakonkursil Belgradis (International Music Competition) saavutasid klarnetist Artjom Roditšenko ja pianist Darja Roditšenko 1. koha.

Duo kategoorias (kaks eri instrumenti) konkureeris 18 muusikut kaheksast riigist (Poola, Ukraina, Itaalia, Eesti, Horvaatia, Venemaa, Ungari, Hongkong). Rahvusvaheline žürii hindas Artjom ja Darja Roditšenko esitlust tulemusega 97,5 punktiga 100-st ning kammermuusikud saavutasid selle tulemusega esimese koha diplomi. Konkursil osaleti interneti kaudu ja võidu toonud video salvestati telefoniga Rakveres. Esitust saab kuulata konkursi kodulehel.

Belgradis toimunud konkursil osalesid muusikud üle maailma. Belgradi rahvusvaheline konkurss on üks juhtivamaid rahvusvahelisi muusikakonkursse maailmas alates aastast 2010. Konkursist on aegade jooksul osa võtnud rohkem kui 8000 muusikut 46 riigist, 540 linnast ja kuulajate ning vaatajate koguarv alates 2010. aastast on enam, kui 7,5 miljonit. Konkursi kohta saab rohkem lugeda nende kodulehelt.

Artjom ja Darja Roditšenko igapäevatööks on noorte tulevaste muusikute õpetamine Tapa muusika- ja kunstikoolis, Väike-Maarja muusikakoolis ja Rakvere muusikakoolis.