Lääne-Viru muusikaõpetajad saavutasid järjekordse rahvusvahelise võidu

4. juuni 2019 - Kommenteeri artiklit

Artjom Roditšenko ja Darja Roditšenko . Foto: Alina Leopard

Lääne-Virumaa muusikakoolides õpetavate kammermuusikute tähelend jätkub. Rahvusvahelisel muusikakonkursil Belgradis (International Music Competition) saavutasid klarnetist Artjom Roditšenko ja pianist Darja Roditšenko 1. koha.

Duo kategoorias (kaks eri instrumenti) konkureeris 18 muusikut kaheksast riigist (Poola, Ukraina, Itaalia, Eesti, Horvaatia, Venemaa, Ungari, Hongkong). Rahvusvaheline žürii hindas Artjom ja Darja Roditšenko esitlust tulemusega 97,5 punktiga 100-st ning kammermuusikud saavutasid selle tulemusega esimese koha diplomi. Konkursil osaleti interneti kaudu ja võidu toonud video salvestati telefoniga Rakveres. Esitust saab kuulata konkursi kodulehel.

Belgradis toimunud konkursil osalesid muusikud üle maailma. Belgradi rahvusvaheline konkurss on üks juhtivamaid rahvusvahelisi muusikakonkursse maailmas alates aastast 2010. Konkursist on aegade jooksul osa võtnud rohkem kui 8000 muusikut 46 riigist, 540 linnast ja kuulajate ning vaatajate koguarv alates 2010. aastast on enam, kui 7,5 miljonit. Konkursi kohta saab rohkem lugeda nende kodulehelt.

Artjom ja Darja Roditšenko igapäevatööks on noorte tulevaste muusikute õpetamine Tapa muusika- ja kunstikoolis, Väike-Maarja muusikakoolis ja Rakvere muusikakoolis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!