Õpetajate Leht 14. juunil

12. juuni 2019 - Kommenteeri artiklit

Tänane gümnaasium ei aita õpilaste andeid välja tuua ega arendada

Gümnaasiumiõppe probleem on selles, et kohustuslike ainete maht on liiga suur, mistõttu ei jää õpilastel aega ennast arendada, leiavad õpetajad. Kui õpilane soovib enda tugevusi arendada, peab ta mõnes raskemas aines leppima kehvema hindega, kuna kõigele ei jagu energiat.

Kirjutamismõtted koolis käsu peale ei tule

Äsja jõudis raamatupoodidesse Rakvere reaalgümnaasiumi 8. klassi õpilase Karmen Parijõgi raamat „„Läbikukkunud“ suvi Kunda kandis“. 68-leheküljeline humoorikas ja põnev ajalooteadmisi avardav raamat sai tõuke kooli kohustuslikust loovtööst.

Ettevõtlikkuse vundament – millest see koosneb?

Homne ettevõtlik noor hakkab paratamatult tegelema jätkusuutlikkuse probleemidega, mistõttu võiks koolis aina enam mõelda uute majandusmudelite peale, millest teadlased meedias juba räägivad, ütleb Tallinna ülikooli teadur Grete Arro.

Gümnasistid tallavad Petersoni radu

Paarsada Tartu gümnasisti koos õpetajatega läbivad sel nädalal jalgsi Kristjan Jaak Petersoni rännutee Riiast Tartusse. Eesti keele aasta raames aset leidev keeleretk algas 9. juunil Riiast Petersoni mälestuskivi juurest ja lõpeb homme, 15. juunil Tartus Toomemäel Petersoni ausamba juures.

Soome Instituut rajab idavirulastele haridussilda Soomega

Soome Instituut on alustanud koolitusprojekti Ida-Virumaa vene koolijuhtidele, õppealajuhatajatele ja õpetajatele. Eesmärk on tutvustada Soome kooli filosoofiat ja väärtusi.

Lasteaiaarhitektuur on aja jooksul palju muutunud

Arhitektuurimuuseumis on 25. augustini avatud näitus „Kes aias, kes aias? Moodsad lasteaiad“, mis annab ülevaate lasteaiaarhitektuuri muutumisest pea saja aasta jooksul. Näitust tutvustab selle koostaja, arhitektuuriajaloolane Sandra Mälk.

Jänesselja lasteaia laulu- ja tantsupeol paistis päike

Jänesselja lasteaia järjekorras juba neljanda laulu- ja tantsupeo teema oli inspireeritud 150-aastasest juubelilaulupeost ja emakeeleaastast. Kava pani kokku ja lavastas lasteaia muusikaõpetaja Nelli Vadam, kes seadis ka enamiku tantse ja liikumisi.

Väikese tantsukooli suured imed

Haapsalus tegutsevas T-Stuudio tantsukoolis on õpetatud kaasaegset tantsu, loovtantsu, džässtantsu ja show-tantsu juba 20 aastat. „Tantsukool on omamoodi väike tõmbekeskus, mis toob kokku silmapaistvaid loomeinimesi ja on kirjutanud end kogukonna südamesse,“ kirjutab lapsevanem Tiina Brock.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!