Jõhvi lasteaednikud panid aluse suvepäevade traditsioonile

29. aug. 2019 Ly Purka Jõhvi lasteaedade Pillerkaare maja vanemõpetaja - Kommenteeri artiklitJõhvi lasteaedade direktor Raili Oks suvepäeva avamas. Fotod:
Häli Erikson

Kiirelt jõudis kätte august ja juba koputabki uksele september. Puhkus on läbi ning töökaaslastega kokku saades on tore meenutada, kuidas suvi on möödunud.

Jõhvi lasteaedade perel on, millest rääkida, sest juulis panime aluse uuele traditsioonile. Toimus Jõhvi lasteaedade esimene suvepäev Aluoja puhkekeskuses, millest võttis osa nii Pillerkaare, Sipsiku kui ka Kalevipoja maja personal.

Väljakujunenud tava on kevadised ja sügisesed ühised väljasõidud loodusesse. Viimasel kooskäimisel Rüütli raba Kotka matkarajal tuligi hea idee korraldada õpetajate suvepäevad. Kuna tegu oli suure ettevõtmisega, otsustasime esialgu piirduda ühe päevaga. Leppisime kokku, et kui kõik õnnestub, saame järgmisel aastal kokku juba kaheks päevaks. Plaanid ja kavad tegusa tiimiga paika pandud, ilmataadiga kokkulepe tehtud, jäigi rahval üle ainult õigel kuupäeval kohale sõita.

Kui direktor Raili Oks oli meie esimese mereteemalise suvepäeva avatuks kuulutatud, algasid lõbusad ja muusikarohked etteasted. Iga maja oli valmistanud ette merega seotud esinemiskava, mis oli tõeline talendivoor. Vaheldumisi vahvate ühismängude ja -tantsudega sai kogu rahvas piknikulauas ka omavahel suhelda. Kuna eestlased on ikka laulurahvas olnud, laulsime ühiselt koostatud merelaulude lauliku abiga südamest südamesse.

Päeva lõpus oli kõigi osalejate kindel soov jätkata uue traditsiooniga ka järgmisel suvel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!