Suukool annab teada

30. aug. 2019 - Kommenteeri artiklit

Kutsume koolieelikuid loosimises osalema

Oktoobris tutvustab Suukool pidulikult Eesti oma ametlikku hambapesulaulu, mille autor ja esitaja on Stig Rästa.

Laulu esmaesitlusele 6. oktoobril Tallinnas saab kutse üks koolieelikute lasteaiarühm, kes võidab loosimise.

Loosimise võitnud rühmale on Suukooli poolt edasi-tagasi transport Tallinna, lõunasöök ning pärast lauluesitlust vahvad juhendatud tegevused.

Kuna üritus segab lõunaund ja tekitab palju elevust, ootame 6–7-aastaseid lapsi ja nende õpetajaid. Kõigil lastel peab olema vanemate luba, et pilte ja videomaterjali saaks levitada ka meedias. 

Loosimisele saab registreeruda alates 2. septembrist suukool.ee lehel. Võitja rühma loosime välja 23. septembril. 

Hambapesukampaania algab taas

Suukool.ee kutsub ka tänavu kõiki lasteaiaõpetajaid osa võtma üleriigilisest kampaaniast „Suukool võitleb hambakollidega“, et pöörata tähelepanu laste hambapesu harjumustele.

Mullu osales selles 49% Eesti lasteaedadest ehk iga kuues lasteaialaps. Kampaania käigus aitasid 578 lasteaiarühma 1156 õpetajat iga päev rohkem kui 11 055 lapsele meelde tuletada, et hambaid tuleb pesta nii hommikul kui ka õhtul. Kõik lapsed ja õpetajad said Suukoolilt kingitusi. Kampaania sai ülemaailmse hambaarstide liidu Smile Awardi auhinna kui parim suutervist edendav projekt 2019. aastal.

Õpetaja roll on küsida igal hommikul lastelt, kas nad pesid hommikul ja eelmisel õhtul hambaid, ning märkida vastused Suukooli hambapesu päevikusse.

Kampaania algab oktoobris ja kestab 2020. aasta märtsini. Rühmi saab hakata registreerima septembrist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!