Ja nüüd külalistunde broneerima!

8. sept. 2019 Olivia Nõgisto MTÜ Tagasi Kooli turundusjuht - 3 kommentaari


Tagasi Kooli avab septembris külalistundide, õppekäikude ja töövarjutamise ühise broneerimiskeskkonna

Tagasi Kooli on tuntud kui külalistundide vahendaja ja e-külalistundide läbiviija. Sellel aastal on võetud eesmärgiks pakkuda õpilastele ka karjääriteemalisi õppekäike ja töövarjuvõimalusi ning tuua huviliste jaoks kogu info ühte kohta kokku.

Külalistunni, õppekäikude ja töövarjude ühtse broneerimiskeskkonna loomist põhjendab Tagasi Kooli algatuse juht Teibi Torm järgnevalt: „Tahame luua keskkonna, et õpilastel oleks mitmekesiseid võimalused kohtumaks inimestega eri eluvaldkondadest. Näiteks võivad õpilased endale karjääriõpetuse programmi kokku panna ja e-külalistunnis osa saada mõne kuulsuse karjääriloost, kutsuda viiuldaja enda tundi oma tööst rääkima, minna õppekäigule teatrimajja eri ameteid uurima ning töövarjutada teatrijuhti.“

Broneerimissüsteem teeb õpetajatele ja inimestele väljastpoolt kooli koostöö varasemast lihtsamaks ja annab laiemad valikuvõimalused. Näiteks kui mõni inimene ei jõua kooli külalistundi andma, siis võib kutsuda hoopis õpilase endale töövarjuks. Torm lisab: „Oma tööst ja valikutest rääkimine on lihtne igaühele ja seetõttu loodame väga, et leiame mõttele vastukaja kõigist sektoritest ja üle terve Eesti.“

22. novembril toimub Junior Achievement Eesti eestvedamisel töövarjupäev, kus loodetakse Tagasi Kooli ja organisatsioonidega koostöös rekordilist osavõttu. Sama oodatakse Sissi Nylia Benita, Elina Nechayeva, Valter Soosalu ja Tiago Golubi inspireerivatest e-külalistundidest, kuhu on registreerunud juba 67 klassitäit õpilasi.

Organisatsioonid on juba näidanud, et nad on valmis haridusse mitmekülgselt panustama. Näiteks Tagasi Kooli strateegiline partner Swedbank on külalistundides viinud sadade klassideni raha- ja digitarkust, võtab aastas vastu kümneid õppekäike ja sadu töövarje. „Meie töötajate jaoks annab tagasi kooli minek võimaluse end heas mõttes proovile panna ja saada lastelt ehedat tagasisidet. Selline kontakti hoidmine meie tulevase põlvkonna ja praeguste tööandjate vahel on hädavajalik,”“ rääkis Swedbanki toetustegevuste juht Merje Klopets.

Tagasi Kooli on kodanikualgatus, mille eesmärk on viia õpilasteni eluoskused, et ühiskonnas hästi hakkama saada. Alates 2012. aastast on Tagasi Kooli kaudu antud ca 3000 külalistundi ja üle 100 e-külalistunni kümnetele tuhandetele õpilastele. Tagasi Kooli strateegiline partner on Swedbank Eesti, koostööpartner Junior Achievement Estonia ning lisaks sajad organisatsioonid, õpetajad ja vabatahtlikud.