Ja nüüd külalistunde broneerima!

8. sept. 2019 Olivia Nõgisto MTÜ Tagasi Kooli turundusjuht - 3 kommentaari


Tagasi Kooli avab septembris külalistundide, õppekäikude ja töövarjutamise ühise broneerimiskeskkonna

Tagasi Kooli on tuntud kui külalistundide vahendaja ja e-külalistundide läbiviija. Sellel aastal on võetud eesmärgiks pakkuda õpilastele ka karjääriteemalisi õppekäike ja töövarjuvõimalusi ning tuua huviliste jaoks kogu info ühte kohta kokku.

Külalistunni, õppekäikude ja töövarjude ühtse broneerimiskeskkonna loomist põhjendab Tagasi Kooli algatuse juht Teibi Torm järgnevalt: „Tahame luua keskkonna, et õpilastel oleks mitmekesiseid võimalused kohtumaks inimestega eri eluvaldkondadest. Näiteks võivad õpilased endale karjääriõpetuse programmi kokku panna ja e-külalistunnis osa saada mõne kuulsuse karjääriloost, kutsuda viiuldaja enda tundi oma tööst rääkima, minna õppekäigule teatrimajja eri ameteid uurima ning töövarjutada teatrijuhti.“

Broneerimissüsteem teeb õpetajatele ja inimestele väljastpoolt kooli koostöö varasemast lihtsamaks ja annab laiemad valikuvõimalused. Näiteks kui mõni inimene ei jõua kooli külalistundi andma, siis võib kutsuda hoopis õpilase endale töövarjuks. Torm lisab: „Oma tööst ja valikutest rääkimine on lihtne igaühele ja seetõttu loodame väga, et leiame mõttele vastukaja kõigist sektoritest ja üle terve Eesti.“

22. novembril toimub Junior Achievement Eesti eestvedamisel töövarjupäev, kus loodetakse Tagasi Kooli ja organisatsioonidega koostöös rekordilist osavõttu. Sama oodatakse Sissi Nylia Benita, Elina Nechayeva, Valter Soosalu ja Tiago Golubi inspireerivatest e-külalistundidest, kuhu on registreerunud juba 67 klassitäit õpilasi.

Organisatsioonid on juba näidanud, et nad on valmis haridusse mitmekülgselt panustama. Näiteks Tagasi Kooli strateegiline partner Swedbank on külalistundides viinud sadade klassideni raha- ja digitarkust, võtab aastas vastu kümneid õppekäike ja sadu töövarje. „Meie töötajate jaoks annab tagasi kooli minek võimaluse end heas mõttes proovile panna ja saada lastelt ehedat tagasisidet. Selline kontakti hoidmine meie tulevase põlvkonna ja praeguste tööandjate vahel on hädavajalik,”“ rääkis Swedbanki toetustegevuste juht Merje Klopets.

Tagasi Kooli on kodanikualgatus, mille eesmärk on viia õpilasteni eluoskused, et ühiskonnas hästi hakkama saada. Alates 2012. aastast on Tagasi Kooli kaudu antud ca 3000 külalistundi ja üle 100 e-külalistunni kümnetele tuhandetele õpilastele. Tagasi Kooli strateegiline partner on Swedbank Eesti, koostööpartner Junior Achievement Estonia ning lisaks sajad organisatsioonid, õpetajad ja vabatahtlikud.


3 kommentaari teemale “Ja nüüd külalistunde broneerima!”

 1. Peep Leppik ütleb:

  Tagasi Kooli juhid,
  võtke lahti tõsiteaduslikud raamatud pedagoogika ja arengupsühholoogia kohta ning hakake neid lugema… Siis saate alles aru, mida te Eestis korraldate ja veel … võõra raha eest!

 2. D1 ütleb:

  Eesmärk pühitseb abinõud! Nii oli on ja jääb. Need külalistunnid on ju täitsa sobivad. Veidi hr Peebule oponeerides: Ega kõik ja alati saagi süvateaduslikud (loe: tõsiteaduslikud) tegevused olla. Silmaringi avardamine, emotsioonide kujundamine ja miks mitte ka vaheldus – need ju sobivad! Üks suur pluss on (e-)külalistundidel: asju vaadatakse mõneti teise rakursi alt kui oleme harjunud.

 3. Peep Leppik ütleb:

  Aituma ka kaasamõtlemast, D1 (?)!

  On põhimõtteliselt täiesti erinevad asjad –
  1) TUND, millel on omad (teadusest lähtuvad) DIDAKTILISED nõuded (millest pole kahjuks aimu isegi tänastel noortel õpetajatel) ja
  2) KOHTUMINE huvitavate inimeste-isiksustega – neid pooldan väga!
  (viimase kohta lugege minu raamatust “Õpetajana kooliilmas ja ilmakoolis” (EÜK, 2014, 400 lk).

  Asju tuleb nimetada oma nimedega. Pealegi pole KOHTUMISI vaja organiseerida mingi ühenduse ning rahade liigutamise kaudu…

  Aga küsimus on sügavam – TUND on meil muudetud nii meelelahutuskohaks ja loomulikult tuleb siis kõik eksamid kaotada, sest need SUNNIVAD õpilast tõsisemalt tööle. Mida me vaid soovime?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!