Corelli Music alustab juubelihooaega koostöö tähe all

20. sept. 2019 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Kontserdiagentuur Corelli Music tähistab sel hooajal oma 15. tegevusaastat. Hooaja märksõna on koostöö. Avakontsertidel on meie partner ooperistuudio Opera Veto, jõulumuusika festivalil „Kirikupühad Maarjamaal“ teeme koostööd Riias asuva varajase muusika keskuse ja Läti muusikutega, kes osalevad koos Corelli Barokkorkestriga traditsioonilistel aastalõpukontsertidel.

Hooaja avakontserdid. „Pimpinone“

Avakontsertidega 19. oktoobril Puurmani lossis ja 20. oktoobril Ungern-Sternbergi linnapalee Toompea muusikasalongis loovad Corelli Music ja Opera Veto tõelise barokiaja muusikasalongi ja toovad publiku ette Telemanni koomilise ooperi „Pimpinone“. Nagu oli heliloojate eluajal tavaks, ei mängitud koomilist ooperit, mis tegi esimesi katseid eralduda opera seria’st, eraldi teosena, vaid kolm „Pimpinone“ intermetsot pandi tihti kontsertide kavasse vaheldumisi muude heliloojate loominguga.

Solistid on sopran Heidi Laakso Soomest (Vespetta) ning 2019. aasta muusikapreemia laureaat bariton Atlan Karp (Pimpinone). Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel esineb laiendatud koosseisus. Lavastaja on Auri Jürna Estoniast ja lauljate vokaalne juhendaja peamiselt Roomas tegutsev Toomas Kaldaru.

Auri Jürna: „Telemanni „Pimpinone“ on lugu teenijannast ja tema uuest ülemusest — klassikaline lugu kavalast ja ambitsioonikast alluvast ning heasoovlikust, aga kergeusklikust rikkurist. Nad saavad kokku võrdväärsete, kuid erinevate lootustega, ometi lõpetab üks õnneliku ja võiduka ning teine pettunu ja allaheitlikuna. Kummal on õigus? Kumb võitis? Kumb tegi kummale liiga?”

Jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“

Corelli Music rõõmustab publikut juba kümnendat korda toimuva jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“, mis pakub imelisi muusikaelamusi kogu pika pühadeaja jooksul 1. advendist läbi jõuluootuste ja aastalõpu kuni kolmekuningapäevani jaanuari alguses. Festival on leidnud publiku suure poolehoiu ning Euroopa Festivalide Assotsiatsioon (EFA) on tunnustanud seda kvaliteedimärgiga „EFFE Label 2017–2018“.

Sel aastal toimub jõulumuusika festival 30. novembrist kuni 6. jaanuarini. Avakontserdid esimesel advendil tutvustavad meie suurepäraseid oreleid Rapla Maarja-Magdaleena ja Tallinna Kaarli kirikus. Kontsertidel „Pillide kuningas orel“ esinevad Inderk Vau trompetil ja Piret Aidulo orelil. Suursugustele orelikõladele lisavad pühadesära kaunid trompetihelid.

Teisel ja kolmandal advendil saab nautida küünlasäras kaunimate mõisate ballisaalides eelmiste aastate ülimenukaid salongikontserte. Kontratenor Ka Bo Chan ja barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel pakuvad kontsertidel „Jõulud ja armastus“ südamliku kava barokiaja meistrite kaunikõlalistest jõululugudest ja liigutavatest armastuslauludest pisut müstilise hääleliigi, kontratenori esituses mahedakõlaliste barokkpillide saatel.

Aasta lõpetavad traditsiooniliselt säravad suurvormikontserdid Tartu ja Tallinna Jaani kirikus, mida publik on saanud nautida juba üle kümne aasta. Koostöös Riias asuva varajase muusika keskuse ja sealsete muusikutega kantakse koos Corelli Barokkorkestriga ette Händeli populaarseim suurteos „Messias“. Sama kontsert lõpetab jõulumuusika festivali kolmekuningapäeval Riia Toomkirikus.

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses! Sooduspileteid pakub Corelli Music ka kõikidele õpetajatele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!